A legkönnyebb választás a készen vásárolt fagylaltok, jégkrémek, sorbet-k. Csak nyitjuk a fagyasztót és már élvezhetjük is az ízeket, a hideget. Ugyanakkor a kész fagylaltok ritkán adalékanyag mentesek, színezők, ízfokozók, állagjavítók vannak benne, és rengeteg cukor.
Otthon készíteni magunknak kiegészítésként a fagyasztott édességet még izgalmas elfoglaltságot is jelenthet a gyerekeknek, ha szeretnek a konyhában sürgölődni-forgolódni. A gyümölcsös fagyasztott joghurt elkészítését nyugodtan a legkisebbekre bízhatjuk.
Gyümölcsös fagyasztott joghurt
Felnőttként a dolgunk mindösszesen annyi, hogy a gyerekek elé tegyük a hozzávalókat. Megmossuk, pucoljuk a gyümölcsöket és feldaraboljuk és pürésítjük. Ha különösen pépes fagylaltot szeretnénk, akkor passzírozzuk át az apró magvas gyümölcsöket.
250 gramm friss gyümölcs: eper, áfonya, málna, ribizli, egres, barack, banán, dinnye, körte vagy akár szilva
250 ml habtejszín
500 gramm natúr joghurt
Ízlés szerint porcukor
Tálaláshoz friss gyümölcs és néhány mentalevél
Nagyobb pohárfagylalt vagy jégkrém formák vagy apró vidám, állatos-gyümölcsös-virágos szilikonformák
1. Keverjék össze a gyerekek egy tálban a joghurtot és a gyümölcspürét.
2. Ha szükséges akkor a segítségünkkel verjék fel a tejszínt
3. A felvert tejszínt óvatosan keverjék a gyümölcspürés joghurthoz
4. Az így elkészült masszát kanalazzák az előkészített kisebb-nagyobb szilikonformákba
5. Ha megteltek a formák, akkor a szilikonformákat ütögessük óvatosan az asztalhoz, hogy a gyümölcsös joghurtunk jobban elterüljön a formában.
6. Most jön a legnehezebb része, a várakozás. Célszerű lefekvés előtt elkészíteni, mert egy éjszakát kell hagynunk, a gyümölcsös fagyasztott joghurt számára, a megfelelő állag eléréséhez a fagyasztóban.
7. Tálaláskor a fagylaltot friss gyümölccsel és mentalevéllel díszíthetjük.
További receptjeinket és gasztronómia jellegű írásainkat ITT érheti el.
Fotó: Getty Images