Az ősz egyik legkedveltebb ízvilága a sütőtök. Találkozhatunk vele süteményekben, krémekben még a kávéban is. A sütőtökpite fűszerkeverék a kulcsa annak, hogy ezeket a finomságokat az igazi őszi hangulat járja át. Bár bolti verzió is kapható, az otthon elkészített keverék íze intenzívebb. Ráadásul pontosan tudhatjuk miből készült.

A házi sütőtökpite fűszerkeverék az ősz ízeit sűríti egyetlen keverékbe, amely tökéletesen illik sütikhez, forróitalokhoz, még a popcornt is megbolondítja. A házi készítésű fűszerkeverék összehasonlíthatatlan a bolti változatokkal, friss, illatos és könnyen elkészíthető – a meleg, fűszeres aromák pillanatok alatt varázsolnak őszi hangulatot a konyhánkba.

Sütőtökpite fűszerkeverék

Tényleg nem ördöngösség. Mégis ideális még ajándékba is ősz idején.

4 tk. őrölt szerecsendió
8 tk. őrölt gyömbér
8 ek. őrölt fahéj
1 tk. őrölt szegfűbors
2 tk. őrölt szegfűszeg
4 tk. őrölt kardamom

Ha igazán házi sütőtök pite fűszerkeveréket szeretnénk, akkor a fűszerekből ne az eleve őrölt változatot használjuk fel, hanem mozsárban vagy kávédarálóban törjük össze a fűszereket.
Ezuán csak keverjük össze jóalaposan a fűszereket, majd tegyük jól zárható, csinos üvegbe. Használjuk fel a sütőtök pite fűszerkeveréket kávé vagy forró csokoládéba, kanalazott habra szórva, a forró italba keverve, popcornt fűszerezve, pitébe, muffinba adagolva.

Elkészíthetjük vele ezt a habos mascarpone-s sütőtökpitét is, ami garantáltan összemelegíti a családot:



Fotó: A szerzőtől