Utólag mindig könnyebb bölcsebb lenni. Arra gondolni, mi lett volna, ha… Miért lett volna nagyszerű választás erkélyre szerelhető napelemet használni. Zöldebbé tenni az erkélyt, az önálló tartószerkezetet úgy, hogy napelemet szereltetünk rá.

Visszanézve nagyszerű lehetőségnek tűnik, hogy napelemekkel fedeztük volna egy részét az energiaszükségleteinknek. Idővel még a költségeinket is csökkentettük volna így, miután megtérült volna az ára a beruházásunknak.

Jól hangzott volna az a tény is, hogy az erkélyre könnyen és gyorsan lehet mobilizálható napelemeket szerelni, könnyen magunkkal vihettük volna egy költözés során.

De nem utolsó sorban, nem lett volna annyira színtelen az erkélyünk, a tiszta és megújulú energiával csökkenthettük volna a szén-dioxid kibocsátásunkat, hogy hozzájáruljunk a környezetvédelemhez. Vagyis zöldek lettünk volna, vagyis az erkélyeink.

Most egyre szürkébbek lesznek, se napelemek nem lehetnek az erkélyeken, se növények, mert az évszakváltással a zöldek sem maradnak már meg sokáig odakint. Kivéve, ha van valami örökzöldünk.

Az erkélyre szerelhető napelem nem volt örökzöld lehetőség, hiába lett volna nagyszerű választás. A hónap elejétől nem szereltethetünk fel napelemet az önálló tartószerkezetekre, benne volt a közlönyben. Októbertől egy tollvonással eltűnnek a zöld erkélyek.

Fotó: Shutterstock