
Hozzávalók:
300 g mandula liszt vagy finomra őrölt mandula
Fél citromnyi finomra reszelt héj
200 gramm cukor
2 tojásfehérje
porcukor
1 reszelt keserű (vagy keserű mandula kivonat)
100 gramm málna kis darabokban lehet friss, lecsepegtettet mirelit vagy aszalt is (eper, barack vagy étcsokoládé)
Verjük kemény habbá a cukoradag felével a tojásfehérjét. A cukor másik részét vegyítsük össze a mandula liszttel. Majd keverjük össze a kettőt. Locsoljuk meg a mandulakivonattal és szórjuk bele a málnát. Formázzunk apró kis gombócokat belőle. Sorakoztassuk őket kivajazott sütőlapra, szórjuk meg porcukorral a tetejét és süssük 160 C-on csaknem 12 perc alatt készre, mígnem szép aranysárga színű nem lesz.
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.