Olvasási idő: < 1 perc

Málnás ricciarelli – gluténmentes olasz sütemény

Első adventre annyi mindent süthetünk. Mézeskalácsot, hókiflit, linzert vagy diós patkót. De idén kipróbálhatunk egy igazán egyszerű, ráadásul lisztmentes finomságot is. A málna helyett használhatunk epret, de csokoládét is, úgy ahogy az olaszok autentikusan készítik a leggyakrabban.

Málnás ricciarelli

Hozzávalók:

300 g mandula liszt vagy finomra őrölt mandula
Fél citromnyi finomra reszelt héj
200 gramm cukor
2 tojásfehérje
porcukor
1 reszelt keserű (vagy keserű mandula kivonat)
100 gramm málna kis darabokban lehet friss, lecsepegtettet mirelit vagy aszalt is (eper, barack vagy étcsokoládé)

Elkészítés:

Verjük kemény habbá a cukoradag felével a tojásfehérjét. A cukor másik részét vegyítsük össze a mandula liszttel. Majd keverjük össze a kettőt. Locsoljuk meg a mandulakivonattal és szórjuk bele a málnát. Formázzunk apró kis gombócokat belőle. Sorakoztassuk őket kivajazott sütőlapra, szórjuk meg porcukorral a tetejét és süssük 160 C-on csaknem 12 perc alatt készre, mígnem szép aranysárga színű nem lesz.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.