Csirke mangócsatnival– recept a Nagy Macskajajkönyvből
A mangót mindig is szerettem, és a nagy macskajajkönyv szerint a mangó csillapítja a gyomorsav rohamát, amely másnaposság esetén jó hír lehet. Az ételhez egy mangót pépesítünk, én botmixerrel tettem. Egy kevés vajon egy kisebb, nagyon apróra vágott hagymát megpárolunk, mehet hozzá a mangópép, fél teáskanál reszelt citromhéj, egy fél csirkehúsleves kocka, egy evőkanál frissen facsart citromlé. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Félretesszük, majd vaj és olaj keverékén megsütjük a csirkemellet. Én ehhez egy egész mellet vágtam kisebb darabokra. A csatnihoz keverünk két evőkanál tejfölt, és tálaljuk a hús mellé. A csirke mangócsatnival receptje javasol a csatnihoz apróra vágott szárzellert és durvára darált diót is. Én ezt kifelejtettem, de enélkül is finom volt.