
Állítsuk a sütőt 50 C fokra. Vágjuk le és szeleteljük fel az almát fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés kérdése, hogy héjjal vagy anélkül szeretnénk. tegyük úgy, ahogy nekünk ízletesebb. Sorakoztassuk az alma szeleteket egy sütőlemezekre.
Szárítsuk a sütőben mintegy öt órán keresztül, félidőben egyszer-kétszer meg is fordíthatjuk a szeleteket, majd zárjuk el a sütőt, de hagyjuk még a gyümölcsöt egy órán keresztül bent a sütőben. Így belül puha, kívül ropogós marad.
Mielőtt üvegben tennénk, hagyjuk letakarva kint egy éjszakára szikkadni. Egy évig is jól bírja a légmentesen lezárt fémdobozban vagy csatos üvegben.
Fotó: IKEA
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.