Olvasási idő: < 1 perc

Egészséges nasi egyszerűen: szárított almakarikák

Könnyű, finom és egyszerűen elkészíthető. Ehetjük önmagában, joghurttal reggelire, szórhatjuk sütemény tetejére is vagy díszíthetjük vele a finom almatortákat is.

Állítsuk a sütőt 50 C fokra. Vágjuk le és szeleteljük fel az almát fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés kérdése, hogy héjjal vagy anélkül szeretnénk. tegyük úgy, ahogy nekünk ízletesebb. Sorakoztassuk az  alma szeleteket egy sütőlemezekre.

Szárítsuk a sütőben mintegy öt órán keresztül, félidőben egyszer-kétszer meg is fordíthatjuk a szeleteket, majd zárjuk el a sütőt, de hagyjuk még a gyümölcsöt egy órán keresztül bent a sütőben. Így belül puha, kívül ropogós marad.

Mielőtt üvegben tennénk, hagyjuk letakarva kint egy éjszakára szikkadni. Egy évig is jól bírja a légmentesen lezárt fémdobozban vagy csatos üvegben.

Fotó: IKEA

Szoknya és Nadrág Magazin

Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk. Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg. Tőlünk mindenkinek. Embereknek emberségesen.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.