A Google fogalmazásában a hóember – a szeretet ikonja – hozza meg a zord időben a mosolyt az emberek arcára, világnapjuk ma, január 18-án van. A hóember legyőzi a politikai és vallási határokat, szereti az idősebb és fiatalabb generációt, és népszerű az egész világon. A hóemberek világnapját Cornelius Graetz hóemberrajongó és hóembergyűjtő fogalmazta meg.

Hazánkban egyre ritkábban havazik, főleg tartósan. A hóembereket viszont a legtöbben kedveljük. Rajzoljunk hát hóembereket vagy készítsük el azokat pillecukorból. Forró csokoládé felett vagy külön tányéron tálalva. A hóember mályvacukorból nem csak helyes, finom is. A készítésében a gyerekek is örömmel részt vesznek. 

Hóember mályvacukorból

Mályvacukor, hóemberenként 3-3 nagyobb pille
Hurkapálca vagy fából készült grillnyárs
Díszítéshez például:
Csokoládészósz vagy csokimáz
színes cukormáz, például piros sálhoz
ropi, narancssárga cukorka

A mályvacukor pilléket hármasával nyársra, hurkapálcára vagy hosszú fogpiszkálóra tűzzük. A hóember szemét és száját olvasztott csokoládé pöttyökkel megfestjük, vagy apró csokoládé pralinékkal formázzuk. Az orrhoz használhatunk sárgarépa alakú gumicukrot, de be is festhetjük narancssárga cukormázzal, vagy használhatunk hozzá egy darab narancssárga cukorkát vagy egy darab sárgarépát is. A hóembernek adjunk ropival karokat. A díszítés a saját fantáziánkra van bízva.

A hóemberek mályvacukorból bármilyenek lehetnek, a formázásuk teljesen a saját fantáziánkra van bízva, még akkor is, ha nincs igazi tél, nincs hóesés.

Ha pedig mégis esne a hó, akkor olvassa el itt a Lagom Neked Magazinban, hogyan is érdemes nekiállni a hóember építésének. Fotó: AdobeStock