
Nehéz eldönteni, hogy a népszerű színész mosolyának, vagy a recept különlegességének szól az őrület, hogy akkora sikert arat Matthew McConaughey hűtőkiapkolós tonhalsaláta receptje, hogy elmaradhatatlannak tűnik a házi bulikon, hétvégi vacsoraesteken. Pedig nem alapszik más koncepción, mint apósom úgynevezett Petőfi-levese, amibe minden belekerül, amit apósom otthon talál: virsli, francia salátaalap, konzerv kukorica, és valamilyen tészta.
Természetesen Matthew McConaughey elsősorban az olyan filmekben és sorozatokban nyújtott emlékezetes szerepeiről ismert, mint az Interstellar, a Törvény nevében, és a Mielőtt meghaltam. De a múlt év novemberében más miatt is felfigyelhettünk rá – nevezetesen, hogy egy hihetetlen tonhalsalátát készített a 2Bears, 1 Cave című podcastban. Amiben McConaughey többek között a ketchup és a texasi barbeque iránti rajongásáról is beszélt. De ami a legtöbb figyelmet érdemelte, az a tonhalsaláta volt, amit elmondása szerint minden vasárnap elkészít, hogy kipakolja a hűtőszekrényét.
A receptet gyorsan felkapták a főző vloggerek, ételkritikusok és a háziasszonyok; futótűzként terjedt el a közösségi médiában, ami a kissé szokatlan alapanyag-választásnak köszönhető. És talán annak, hogy a színész nem túl szerényen, de annál meggyőzőbben jelentette ki: ő egy tonhalsaláta-mester.
Ha szeretnénk elkészíteni a felkapott tonhalsaláta receptet, akkor valahogy úgy kell tennünk, ahogy az apósom, amikor megéhezik egy jó Petőfi-levesre, vagy Matthew McConaughey vasárnaponként: pakoljuk ki a hűtönket, amibe előtte beletettünk a következő felsorolásban található hozzávalókat –a saláta miatt– ami amúgy nem biztos, hogy a hűtőnkben benne lenni. Vagy nem a hűtőben tartjuk.
Tonhalkonzerv olajban
Fehérborecet
Citromlé
Majonéz
Wasabi paszta
Finomra vágott lilahagyma
Finomra vágott kapros csemege uborka
Jalapeno chips
Kockára vágott alma
Agave szirup
Friss vagy konzerv kukorica
Fagyasztott zöldborsó
Matthew McConaughey tonhalsalátája nem egy pontos recept alapján készül, a színész arra biztat, hogy csak pakoljuk ki a hűtőt, és folyamatosan kóstoljuk, fűszerezzük úgy az ételt, ahogyan az nekünk ízlik. A tálaláshoz is adott javaslatokat a színész: – Szeretek szép vastag kenyeret használni a tonhalos szendvicsemhez, de te olyan kenyeret használj, amilyen a kedvenced! A szeletelt paradicsom tökéletes egy kis saláta mellé a szendvicsébe!
Mi pedig tippként azt javaoljuk, ha nincs agave szirupunk, használjun mézet, jalapeno chips helyett pedig chilis tacot vagy chispet. Alma helyett javasoljuk a körtét, a netes receptek között olyat is találtunk már. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: ITT
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.