
Először is szögezzük le, nem a félkész, zacskós kásáról írunk. Kerülnénk, ha lehet minden feleslegesen hozzárakott cukrot, sót és ízfokozót.
Tudjuk, hogy a kása lehet rémunalmas ízű, és azt is, hogy élhetjük meg macerásnak az elkészítését. Még is valljuk, érdemesebb akár hamarabb s felkelni egy jó kásáért!
Még akkor is, ha fogyni szeretnénk, sőt különösen akkor nem jó kihagyni a reggelit, ellenben fennáll annak a veszélye, hogy már jóval ebéd előtt jelentősen megnő az éhségérzetünk, ami viszont jelentősen megnehezíti a fogyást, mert tuti minden máshoz nyúlunk. Ám ha a kásánkhoz fehérjeforrást is adunk, nem csak finomabb lesz, hanem egészségesebb és energiadúsabb is.
Ha valaki vajat vagy túrót és cukrot akar tenni a zabkásaba, az még nem olyan nagy probléma, amíg a kását nem borítja be a cukor. Ahhoz, hogy a kása energiadús és fehérjeforrás is legyen, főzzük így:
Ha nem szeretnénk külön vacakolni a kávéval is, vagy soknak találnánk a tejes kávét a tejes ásával, akkor készítsük egyben a kettőt. Ehhez a zabot, a kölest vagy a rizsdarát öntsk fel a tejjel, finoman szórju meg cukorral, a vaníliás cukorra és adjuk hozzá az instant kávét. Kevergetve, közepes lángon főzük meg a kásánkat. Egy-egy evőkanál mascarponéval a tetején tálaljuk. Adhatunk hozzá egy-egy babapiskótát is és kakaóval vagy fehércsoki pralinéval is megszórhatjuk a tetejét.
Fotó: Getty Images
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.