Nyári gyümölcsökből készült, cukor-, glutén-, és laktózmentes. Szeletenként 8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Inzulinrezisztenseknek reggeli és a vacsora kivételével bármely étkezésbe jól illeszthető.
Az IR-barát édességet tényleg nyugodt szívvel fogyaszthatják az inzulinrezisztensek. Airmid, azaz Eva MacPherson az egészség-, és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban segíti az inzulin rezisztenseket, pajzsmirigy betegeket, súlyproblémával küzdőket, és a sportolókat. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanít.
IR-barát édesség
Hozzávalók
8 tojás
4 púpozott evőkanál mandulaliszt
4 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű gluténmentes zabliszt
4 csapott evőkanál stevia-inulin por – helyettesíthető 8 evőkanál eritrittel
100 gramm laktózmentes vaj
1 csapott evőkanál útifűmaghéj
200 gramm málna
100 gramm áfonya
200 gramm magozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikeverjük a stevia-inulin porral és az olvasztott vajjal. Összeöntjük őket, majd hozzáadjuk a liszteket meg az útifűmaghéjat.
Papírral kibélelt tepsibe öntjük (30×23 cm), és rádobáljuk az összekevert friss gyümölcsöket. Légkeveréses sütőben először 10 percig 200 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük.
Javaslat: Ha kihűlt, csak utána húzzuk le róla a sütőpapírt!
A szénhidrát tartalom kiszámítása inzulinrezisztenseknek az IR-barát édesség esetében:
4 ek mandulaliszt, kb. 70 gr, (100/4) 2,8 gr
4 ek tk zabliszt, kb. 60 gr (100/73) 43,8 gr
200 gramm málna (100/5,4) 10,8 gr
200 gramm meggy (100/11) 22,0 gr
100 gramm áfonya (100/14,4) 14,4 gr
összesen: 93,8 gr
12 szeletre vágtam fel, szeletenként 7,8 gr
Az Airmid által követett IR étrendben a többi összetevőre nem számol Airmid szénhidrát tartalmat.
Forrás, kép és további információ: www.airmid.hu