
A sós karamell likőrhöz nem kell túl sok minden. Gyorsan és egyszerűen készíthető el, viszont nagyon különleges selymes ünnepi italt kapunk.
Sós karamell likőr
150 gramm cukor
6 dl habtejszín vagy kávétejszín
2 dl vodka
só
A cukrot egy evőkanál vízzel egy mélyebb teflonserpenyőben elkezdjük karamellizálni. Közben a tejszín felét melegítjük. Amikor a karamell egyenletes barna, hozzátesszük a meleg tejszínt. Elkeverjük, és mehet hozzá a többi hozzávaló. Sót ízlés szerint adjunk hozzá. Várjuk meg míg kihűl, szűrjek le és tegyük a hűtőbe. Hidegen, jégkockával szervírozzuk.
Forrás: @sweetandcrazy.tortadesign és ITT
Fotó: Karóczkai-Müllner Helga
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.