Olvasási idő: 2 perc

Sütnivalók az őszi szünetre. Gyerekekkel a konyhában

Most, hogy az idő egyre hűvösebbre fordul, a szabadtéri programok helyett olyan otthoni elfoglaltságokat kell kitalálnunk, amikben a gyerekek is örömüket lelik. Három olyan receptet mutatunk, amit velük együtt is egyszerűen elkészíthetünk, a végeredmény mégis nagyszerű és egészséges lesz.

Kefires palacsinta

2 tojás, 1 pohár (szükség esetén laktózmentes) kefir, 1 kefires pohárnyi meleg víz, 1 kefires pohárnyi zabliszt, ½ evőkanál eritrit, egy csipet só, egy pici szódabikarbóna, a sütéshez kókuszzsír

A tojásokat verjük habosra az eritrittel és a sóval, majd több részletben adjuk hozzá a kefirt és a vizet. Ezután jöhet hozzá a liszt és a szódabikarbóna, folyamatos keverés mellett. 10 percig hagyjuk pihenni, majd a megszokott módon, kókuszzsíron megsütjük.

Tipp: Finom töltelék készülhet hozzá, ha villával összetörünk 250 g (szükség esetén) laktózmentes túrót, hozzáadunk egy kis eritritet, vaníliakivonatot és egy biocitrom reszelt héját, majd (szükség esetén) laktózmentes joghurttal lazítjuk, hogy kenhető állagú legyen.

Bögrés kakaós süti

 3 bögre zabliszt (2.5 dl-s bögrével mérve), ½ bögre nádcukor, 1 bögre napraforgó olaj, 1 bögre szénsavas ásványvíz, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 2 dkg sütőpor, 2 evőkanál cukormentes kakaópor, 4 evőkanál nagyobb darabokra vágott dió

Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, öntsük hozzá az olajat és az ásványvizet. Folyamatos keverés mellett több részletben szórjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, a tetejét szórjuk meg darabolt dióval és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 30-35 perc alatt. Szeletelés előtt végezzünk tűpróbát!

Mandulás kókuszgolyó

10 dkg darált mandula, 10 dkg zabkorpa, 5 dkg kókuszreszelék + pár evőkanálnyi a forgatáshoz, 3 dkg cukrozatlan kakaópor, 2.5 dkg olvasztott kókuszzsír, 5 dkg eritrit, 2 evőkanál baracklekvár (elhagyható), Maci kávé

Összekeverjük a darált mandulát és a zabkorpát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kakaóport. Belekeverjük az eritritet, a kókuszzsírt és a lekvárt, majd apránként annyi Maci kávét adunk hozzá, hogy (nedves kézzel) könnyen formázható masszát kapjunk. Kis golyókat kerekítünk belőle, amiket meghempergetünk kókuszreszelékben és tálalás előtt kis időre hűtőbe tesszük.

Tipp: Kókuszreszelék helyett kakaóporban vagy finomra őrölt mandulában is megforgathatjuk a golyókat!

Zabpelyhes kókuszgolyó Fotó: Bagaméri Viki

Fotó: Pixabay

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.