Olvasási idő: 2 perc

Sütnivalók az őszi szünetre. Gyerekekkel a konyhában

Most, hogy az idő egyre hűvösebbre fordul, a szabadtéri programok helyett olyan otthoni elfoglaltságokat kell kitalálnunk, amikben a gyerekek is örömüket lelik. Három olyan receptet mutatunk, amit velük együtt is egyszerűen elkészíthetünk, a végeredmény mégis nagyszerű és egészséges lesz.

Kefires palacsinta

2 tojás, 1 pohár (szükség esetén laktózmentes) kefir, 1 kefires pohárnyi meleg víz, 1 kefires pohárnyi zabliszt, ½ evőkanál eritrit, egy csipet só, egy pici szódabikarbóna, a sütéshez kókuszzsír

A tojásokat verjük habosra az eritrittel és a sóval, majd több részletben adjuk hozzá a kefirt és a vizet. Ezután jöhet hozzá a liszt és a szódabikarbóna, folyamatos keverés mellett. 10 percig hagyjuk pihenni, majd a megszokott módon, kókuszzsíron megsütjük.

Tipp: Finom töltelék készülhet hozzá, ha villával összetörünk 250 g (szükség esetén) laktózmentes túrót, hozzáadunk egy kis eritritet, vaníliakivonatot és egy biocitrom reszelt héját, majd (szükség esetén) laktózmentes joghurttal lazítjuk, hogy kenhető állagú legyen.

Bögrés kakaós süti

 3 bögre zabliszt (2.5 dl-s bögrével mérve), ½ bögre nádcukor, 1 bögre napraforgó olaj, 1 bögre szénsavas ásványvíz, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 2 dkg sütőpor, 2 evőkanál cukormentes kakaópor, 4 evőkanál nagyobb darabokra vágott dió

Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, öntsük hozzá az olajat és az ásványvizet. Folyamatos keverés mellett több részletben szórjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, a tetejét szórjuk meg darabolt dióval és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 30-35 perc alatt. Szeletelés előtt végezzünk tűpróbát!

Mandulás kókuszgolyó

10 dkg darált mandula, 10 dkg zabkorpa, 5 dkg kókuszreszelék + pár evőkanálnyi a forgatáshoz, 3 dkg cukrozatlan kakaópor, 2.5 dkg olvasztott kókuszzsír, 5 dkg eritrit, 2 evőkanál baracklekvár (elhagyható), Maci kávé

Összekeverjük a darált mandulát és a zabkorpát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kakaóport. Belekeverjük az eritritet, a kókuszzsírt és a lekvárt, majd apránként annyi Maci kávét adunk hozzá, hogy (nedves kézzel) könnyen formázható masszát kapjunk. Kis golyókat kerekítünk belőle, amiket meghempergetünk kókuszreszelékben és tálalás előtt kis időre hűtőbe tesszük.

Tipp: Kókuszreszelék helyett kakaóporban vagy finomra őrölt mandulában is megforgathatjuk a golyókat!

Zabpelyhes kókuszgolyó Fotó: Bagaméri Viki

Fotó: Pixabay

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.
Olvasói sarok hírlevél
Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.