Olvasási idő: 2 perc

Vegán répatorta Steiner Kristóftól

Steiner Kristóf vegán répatortája több szempontból jó választás. Könnyen, gyorsan összeállítható, még csak a konyhai mérleget sem kell elővennünk hozzá, hiszen a hozzávalókat egy bögrével mérhetjük ki. A sütéssel sem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig egy tökéletes állagú és kinézetű finomság. Az csak külön pluszt ad hozzá, hogy vegán, mert így tej-és tojásérzékenyek is fogyaszthatják. Nálunk is emiatt került az ünnepi asztalra.

Vegán répatorta Steiner Kristóftól

Hozzávalók:

2 csésze liszt
1 csésze cukor (legjobb a durva barnacukor, demerara vagy nádcukor)
1 csipet só
1 tasak sütőpor
1-2 csipet fahéj, gyömbér, szerencsendió
2 nagyobb répa apróra reszelve
 1 marék mazsola vagy aszalt áfonya és egy marék dió összetörve
fél csésze étolaj
1 csésze narancslé (ha nincs, víz is oké)
jót tesz neki egy kis vanília aroma is, de ha nincs, nem baj

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit öntsd a száraz összetevőkhöz, és keverd át, ha túl száraz, adj hozzá még vizet vagy narancslevet. Olyan állagúnak kell lennie, mint a hummusznak, vagy egy nagyon sűrű főzeléknek, ne nagyon folyjon. Bélelj ki sütőpapírral egy tortaformát, és öntsd bele a masszát.
Süsd csaknem 40 percig, de 30 perc után már ellenőrizd, hogy nem pirul-e nagyon a teteje. Ha igen, takard le alufóliával. Ne tarts hosszan nyitva a sütőt, mert kihűl!
Szedd ki a papír kilógó fülénél fogva a formából, és tedd rácsra hűlni. Mikor kihűlt valamennyire, borítsd a tenyeredbe, és a másik kezeddel húzd le az aljáról a papírt, és tedd egy tortatálra, vagy nagy tányérra.
A vegán krémsajtot bioboltban vásárolhatod, tofukrém is jó, de ha nincs más, 3 evőkanál porcukorba cseppents pár csepp citromlevet, és egy kiskanál vizet, és keverd össze, de vigyázz, ne legyen nagyon folyós, inkább máz szerű legyen. Ha kihűlt a torta, csak akkor tedd rá, különben leolvad róla. A széleket díszítheted dióval vagy narancshéjjal.

A recept ITT érhető el.

Fotó: A szerző

Müllner Helga

Újságíró és szociálpedagógus vagyok. Dolgoztam napilapnál, s most jelenleg a Szoknya és Nadrág Magazin olvasóinak írok.

Újságíróként az inspirál leginkább, ami körülöttem van. Az élet valódisága érdekel. Szeretek megfigyelni, beszélgetni, jelen lenni, kérdezni. Szeretek játszani. Érdekelnek az emberek. Szeretek róluk írni.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.
Olvasói sarok hírlevél
Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.