Olvasási idő: < 1 perc

Zöldborsó cappuccino

A zöldborsó cappuccino elsőre meglepőnek hangzik, de valójában egy krémleves különleges tálalással. A cappuccino elnevezés a habos, tejhabhoz hasonló állagra és a rétegzett szervírozásra utal – de nincs benne kávé.

A zöldborsó cappuccinoval egy születésnapi partin találkoztam az A3 hajón. Nem állítom, hogy kihagyhatatlan fogadóital lenne, mert tulajdonképpen nem az, de mégis egy igazi különlegesség.

Ez egy selymes zöldborsókrémleves, amit gyakran habos tejjel, zöldborsóhabbal vagy sós tejhabbal koronáznak meg, akár rétegezve egy pohárban vagy csészében, hogy vizuálisan is hasonlítson egy valódi cappuccinóra. A tetejére szokás őrölt borsot, reszelt parmezánt, fűszerolajat vagy mikro zöldeket tenni – ezek kvázi a „kakaópor” vagy „fahéj” szerepét töltik be. A legfinomabb, ha sült szalonnával tálalják.

Zöldborsó cappuccino

Hozzávalók

500 g zöldborsó
0,7 l zöldség alaplé (2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kisebb vöröshagyma)
2 dl 20 %-os tejszín

2 csipet cayenne bors

1 csipet őrölt szerecsendió
4-5 mentalevél
1 csokor petrezselyem

tányérba tálalva: 2 szelet csíkokra vágott bacon

Elkészítés

Főzzünk alaplevet a zöldségekből, fűszerezzük sóval és borssal. Ha kihűlt szűrjük le. Pár perc alatt vajon pároljuk át a zöldborsót, majd öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Szórjuk bele a felaprított petrezselymet és mentát, majd forraljuk össze. Vigyázzunk, véletlenül se főzzük tovább ezután már a levest, nehogy elveszítse a gyönyörű zöld színét. Botmixerrel pürésítsük össze a borsót krémes levessé.

Kézi tejhabosítóval, habosítsuk fel a langyosra melegített tejet. Tálaláskor kanalazzuk, a kis poharakba töltött, zöldborsó-krémleves tetejére.

Tányérba merve, a tejhab mellé szórjuk meg sült bacon-nel is.

Polgár Ágnes

Újságíró és webdesigner, egy tinédzser édesanyja, valamint ráktúlélő.
Szenvedélyesen gyűjt szalvétákat, és kiemelten fontosnak tartja a mértékletességet az élet minden területén. Közel áll hozzá a lagom filozófia és a svéd kultúra, amely egyensúlyt és harmóniát hoz mindennapjaiba.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.