A Finnországban élő, Fülöp-szigeteki származású Jen receptjeiben akkor is ott van a minimalizmus, ha epret halmoz tejszínhabbal egy péksütemény tetejére. Mert mindenből csak módjával adagol. A currys csirkéje is egyszerűen finom.
Erre a receptre azért figyeltem fel, a minimalizmusról vlogoló Jen videójában, mert végre nem tejszínnel láttam készíteni a csirkecurry-t, hanem marhahús levessel, amit én könnyű zöldségalaplével helyettesítettem.
Jen Fülöp-szigeteki származású, a férje pedig finn. Helsinkiben élnek, minimalista ám mégis meleg hangulatú otthonukban. Jen a szépen szerkesztett videóiban betekintést nyújt az otthoni kávézási szokásaikba, a bevásárlásaikba, a főzéseikbe, a lakberendezésükbe és egyszerű városi életükbe. Szeretik a minőségi hozzávalókat és a finom ételeket, ami az utazásaikból is kiderül. Legutóbb Párizsban jártak. Kahvihuone8487 néven találhatjuk meg őket a közösségi oldalakon. A minimalista otthonokról szóló cikkünkben is olvashat még róluk, és más családokról, akik szintén letisztult környezetre vágynak az otthonaikban.
Jen éppen olyan gyakran főz egyszerű, minimalista finn ételeket, mint ázsiait. A Csirkecurry receptjében nem szerepel se túl sokféle, se túl nagy mennyiségű hozzávaló. Pont két személyre szól. Viszont az adag könnyen duplázható vagy triplázható, amennyiben több személyre készítenénk el.
Csirkecurry gyorsan, minimál stílusban
Hozzávalók:
1-2 ek olaj
1 kisebb fej hagyma
4-500 gramm darált csirkemell
2 közepes burgonya
cirka 150-200 gramm mirelit zöldborsó
2 maroknyi friss bébi spenót
1 tk curry
1/2 tk őrölt kömény
1/2 tk kurkuma
egy kis darabnyi gyömbér frissen reszelve
1,5 dl marhahúsleves (zöldséglével is finom)
A kockára vágott hagymát puhára pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a darált csirkét. Megszórjuk a curryvel, a köménnyel és a kurkumával. Felöntjük a marhahúslevessel és pár percig kevergetve pároljuk. Majd tegyük hozzá a reszelt gyömbért, a zöldborsót és a bébi spenótot. Kevergetve pároljuk össze az ízeket, a legvégén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Jen főtt natúr rizzsel és szeletekre vágott kígyóuborkával tálalta. Én petrezselymes rizzsel.