Olvasási idő: 2 perc

Az epres-rebarbarafagylalt a nyári esték luxusa

A rebarbara a nyár egyik gasztronómiai luxusa. Az eperrel kevert krémes rebarbarafagylalt, igazi ünnepi befejezése a nyár esti vacsoráknak. Az elkészítése könnyű.

A rebarbara egy igazán különleges zöldség, hiszen gyümölcsként fogyasztjuk. Édes desszertlevesek, krémek, kompótok, sütemények hozzávalója. Fagylaltnak is kitűnő. Édes és mégis kissé kesernyés ízű növény. Nem véletlen az íze, hiszen a szegfűvirágúak rendjébe és a keserűfűfélék családjába tartozik a rebarbara. Kimondottan jól kombinálható az eperrel, mentával és bazsalikommal is. Az epres-rebarbarafagylalt igazi csillogást hozhatnak a hátköznapi nyárestékbe.

Epres-rebarbarafagylalt


Hozzávalók
200 g vékony rebarbara
100 g tisztított eper
3 dl tejszínhab
0,5 dl víz
1 dl porcukor
2 tojássárgája
1 tk vaníliás cukor

Elkészítés
Vékony szeletekre vágjuk a rebarbarát, amit vízben és cukorban lassú tűzön puhára főzünk. Míg a főzővízben lehűl a rebarbara, addig az epret szeletekre vágjuk, és a tejszínt habbá verjük.
A tojások sárgáját pedig habosra keverjük a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk óvatosan a leszűrt rebarbarát, az epret és a tejszínt. Üveg dobozba öntjük a krémet és lefedve a fagyasztóba tesszük, mintegy 3 órára.
Tálalás előtt mártsuk a fagylaltos dobozt vízbe, majd borítsuk ki a fagylaltot egy tányérra, hagyjuk egy negyed órát állni. Díszíthetjük mentával, bazsalikommal, karamellel vagy akár pirított mandula darabokkal is az epres-rebarbarafagylalt finomságot.

Fotó: Canva/Getty Images

További receptekért töltsd le a főzni mindenki tud receptgyűjteményünket:



Szoknya és Nadrág Magazin

Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk. Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg. Tőlünk mindenkinek. Embereknek emberségesen.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.