A rebarbara a nyár egyik gasztronómiai luxusa. Az eperrel kevert krémes rebarbarafagylalt, igazi ünnepi befejezése a nyár esti vacsoráknak. Az elkészítése könnyű.

A rebarbara egy igazán különleges zöldség, hiszen gyümölcsként fogyasztjuk. Édes desszertlevesek, krémek, kompótok, sütemények hozzávalója. Fagylaltnak is kitűnő. Édes és mégis kissé kesernyés ízű növény. Nem véletlen az íze, hiszen a szegfűvirágúak rendjébe és a keserűfűfélék családjába tartozik a rebarbara. Kimondottan jól kombinálható az eperrel, mentával és bazsalikommal is. Az epres-rebarbarafagylalt igazi csillogást hozhatnak a hátköznapi nyárestékbe.

Epres-rebarbarafagylalt


Hozzávalók
200 g vékony rebarbara
100 g tisztított eper
3 dl tejszínhab
0,5 dl víz
1 dl porcukor
2 tojássárgája
1 tk vaníliás cukor

Elkészítés
Vékony szeletekre vágjuk a rebarbarát, amit vízben és cukorban lassú tűzön puhára főzünk. Míg a főzővízben lehűl a rebarbara, addig az epret szeletekre vágjuk, és a tejszínt habbá verjük.
A tojások sárgáját pedig habosra keverjük a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk óvatosan a leszűrt rebarbarát, az epret és a tejszínt. Üveg dobozba öntjük a krémet és lefedve a fagyasztóba tesszük, mintegy 3 órára.
Tálalás előtt mártsuk a fagylaltos dobozt vízbe, majd borítsuk ki a fagylaltot egy tányérra, hagyjuk egy negyed órát állni. Díszíthetjük mentával, bazsalikommal, karamellel vagy akár pirított mandula darabokkal is az epres-rebarbarafagylalt finomságot.

Fotó: Canva/Getty Images

További receptekért töltsd le a főzni mindenki tud receptgyűjteményünket: