Esténként hűvös van, reggelente hideg. Az őszi meleget napközben alig érezzük az iskola, munkahely miatt. Most kell elkezdenünk felerősítenünk az immunrendszerünket a télre. A gyömbér ebben segíthet nekünk friss ízével. A chili csípősége és a méz édessége teszi pikánssá üditőnket.

A győmbér kétségtelenül is csíp önmagában. Mégis pikánssá teheti a chili. Édességet a méz ad a frissítőnek, és teszi könnyebben fogyaszthatóvá. Napi fél deci az immunrendszerünket erősíti.

Gyömbéres frissítő őszre

Hozzávalók:

200 g friss gyömbér

2 liter víz

1 dl méz

2 citrom

1 chili

Elkészítés:

Mossuk meg jó alaposan a gyömbért. A reszelő durva oldalán aprítsuk fel. Karikázzuk fel a chilit. Tegyük mindkettőt lábosba és öntsük fel a vízzel. Melegítsük fel mintegy 60 fokra, de ne forraljuk, mintegy 20 percig.

Amikor langyosra hűlt keverjük hozzá a mézet és a citrom levét is. Melegen tea, lehűtve frissítő.

Szűrjük le, majd öntsük üvegbe. Tároljuk a hűtőszekrényben, egy hónapig felhasználható, bár addig garantáltan elfogy. Napi fél decit igyunk meg belőle.

Fotó: Getty Images/Mizina