
Hozzávalók a piskótához
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 3 csipet só
Hozzávalók a krémhez
200 ml tejszín, 200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé, 200 g vaj, 85 g
cukor
Igaz, hogy tovább tart így a tortasütés, a Nagyi mégis laponként készíti a piskótát 3 x 2 tojásból, 3 x 2 evőkanál cukorból, 3 x 2 evőkanál lisztből és 3 x 1 csipet sóból. A tojások fehérjét kemény habbá veri a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadja a tojások sárgáját. Ebbe beleszitálja a sütőporral elkevert lisztet és az egészet jó alaposan összekeveri.
Kibélel egy 20 cm-s tortaformát sütőpapírral és beleönti a tésztát. 140 fokra előmelegített sütőben mintegy 15 perc alatt sülnek meg a lapok egyenként.
A krémhez a tejszínt egy kis edénybe önti, hozzáteszi az apróbb darabokra tördelt csokit és kis lángon addig melegíti, míg fel nem olvad a csokoládé. Ezután félreteszi és megvárja míg
teljesen kihűl.
A puha vajat csaknem 10 percig habosítja robotgéppel, és több részletben hozzáadja az olvasztott csokit, valamint a cukrot.
A csokikrémmel megkent tortalapokat alaposan lecsepegtetett meggybefőttel gazdagítja, majd a torta oldalát és a tetejét is bevonja a krémmel.
A torta csinosításához is használ pár szem meggyet, csokireszeléket vagy kakaóport.
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.