A nyarat juttatja eszünkbe a piros gyümölcs, mégis ott van a helye a karácsonyi vacsoraasztalon krémlikőr formájában. Légies, szépséges, ünnepi. Fagyasztott szamócából is elkészíthető.

Tavaly imádtuk a sós karamell likőrt, idén a szamócakrémlikőr a kedvencünk. A szamócakrémlikőr nem kizárólag nyári ital. Fagyasztott szamócából is készíthető. A szamócakrémlikőr élénk piros színe és gazdag íze hozzájárulhatnak az ünnepi dekorációhoz és a karácsonyi hangulathoz. Egy szép likőrös pohár vagy koktél kiválóan illeszkedhet a karácsonyi asztalhoz.

A szamócakrémlikőr egy elegáns és ízletes ajándék is lehet az ünnepekre. A szép üveg és az ízletes tartalom örömet szerezhet a megajándékozottnak, különösen, ha szereti az édességeket és a likőröket.

3 csésze szamóca
1 ¼ csésze cukor
1 csésze tejszín
¼ csésze 2,8 százalékos tej
1 tk vaníliakivonat
1 pohár vodka vagy fehérrum
leheletnyi kardamom

Ha fagyasztott szamócát használunk, akkor hagyjuk teljesen felengedni.

Ha friss szamócából készítjük akkor előbb mossuk meg az epret, és utána csumázzuk ki.

Rakjuk a gyümölcsöt egy robotgép táljába és adjuk hozzá a cukrot. Addig törjük a gyümölcsöt a robotgéppel, míg egynemű masszát kapunk.

A tejszínt, a tejet, a vaníliát és a szamócapürét egy lábosba tesszük, és keverés közben addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik.

Sűrű szövésű szűrőn szitáljuk át a szamócarémet, az apró magvak miatt.

Öntsük a vodkát a leszűrt szamócakrémhez, és jól keverjük össze.

Öntsük sterilizált csinos üvegekbe és legalább egy napig hagyjuk a hűtőben. Jéghidegen tálaljuk.

Tálaláskor szórjunk egy leheletnyi őrölt kardamomot a tetejére.


Fotó: yulka3ice/Getty Images