Olvasási idő: < 1 perc

A tavasz fogása: Kecskesajtos spárgaleves

A kecskesajtos spárgaleves összességében mintegy háromnegyed óra alatt elkészíthető. Friss, üde tavaszi íze van. 

A zöld spárga frissessége és a krémes kecskesajt pikáns karaktere találkozik ebben az egyszerű, mégis elegáns levesben. A kecskesajtos spárgaleves tökéletes előétel egy könnyed ebédhez, vagy önálló fogás egy hűvösebb tavaszi estén – amikor valami zöldre, frissre és selymesre vágyunk.

Kecskesajtos spárgaleves

2 gerezd fokhagyma

1 hagyma

1 salátaburgonya

1 evőkanál olívaolaj

7-8 dl víz

500 gramm zöld spárga

150 g puha kecskesajt

1 csokor friss bazsalikom

1/2 kk só

1/2 kk fekete bors

1. A kecskesajtos spárgaleves elkészítéséhez hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát és a hagymát. A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel.

2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, a hagymát pároljuk benne puhára. Adjuk hozzá a burgonyát és pár percig pirítsuk együtt. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a burgonyát, és főzzük körülbelül 15 percig.

3. Közben öblítsük le és szárítsuk meg a spárgát. Távolítsuk el a fehér fás darabot a spárga tövéről. Vágjuk le, és tegyük félre a spárga tetejét későbbi felhasználásra.

4. A zöld szárakat daraboljuk fel, és adjuk a  leveshez, majd öntsük hozzá a maradék vizet is, és főzzük mintegy 8 percig.

5. Adjuk hozzá a kecskesajtot és a bazsalikomot. A levest egy botmixerrel egyenletesen pürésítsük össze, sóval és fekete borssal ízesítsük.

6. A spárgabimbókat tegyük egy serpenyőbe, és olívaolajon egy perc alatt pirítsuk át.

7. A kecskesajtos spárgaleves négy főnek lesz elég. Tálaláskor szórjuk meg a pirított spárgavégekkel, és bár az eredeti recept nem írja, mi reszeltünk rá szerecsendiót is. 

Fotó: Tommi Tuomi / Otavamedia
Recept: ITT

Szoknya és Nadrág Magazin

Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk. Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg. Tőlünk mindenkinek. Embereknek emberségesen.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.