Szerelmesen az első éjszakák, egymással szemben fekve, a másik szemében elveszve, egymás szívverésének ritmusában, a hazatérés érzésével alszik el a pár. Nyilvánvaló minden a számukra, ahogy az is, ahogy kagylóformájában összebújnak és egyszerre fordulnak át egyik oldalukról a másikra, egy éjszaka folyamán akár többször. Majd telnek az évek.

Az együtt alvás vagy a külön alvás öli meg a romantikát? Romantikus lenne együtt elaludni? Kész vicc! – mondhatja évekkel később ugyanez a pár mindkét vagy csak az egyik tagja. Mert több morgás, neheztelés, sértődés, vita, veszekedés után ők már rég külön alszanak. Vajon mi okuk lehetett arra, hogy így döntöttek? S ez  így is marad?

Valami ehhez hasonló járhatott egyikük – a nő – fejében, míg külön szobában kezdtek ágyazni:

1. Kényelmetlen lett a kagylóalvás

A kis kifli-nagy kifli formáció meg van még, ám a varázsa már csak pár percig tart ki. Sajnos életem szerelme pillanatok alatt elalszik, míg nekem félóra múlva sem jön álom a szememre. Ráadásul nem tudom magamat kihámozni a beszorult kar, láb alól, ami egyre jobban nehezedik rám. Izzadok, zsibbadok….szörnyű! – Mi ebben a romantikus – kérdezem? Na, de legalább együtt vagyunk! Szeretem! – nyugtatom magam.

2. Ellopta a takarómat! 

Pedig neki is van sajátja, de úgy tűnik neki az nem elég! Az éjszaka folyamán többször is lehúzza rólam, folyton arra riadok fel, hogy vacogok. Felülök, próbálom visszaszerezni, azt ami az enyém, de nem bírom kirángatni, mert körbetekerte magát mind a két takaróval. Megfagyok, ma éjszakára lőttek a melegítő romantikának! És így a pihentető alvásnak is.

3. Nem egyezik a szexnaptárunk?

Ma ő akar mindenáron közeledni, tegnap még én. Ma én vagyok fáradt, tegnap ő volt zaklatott. Kimerültek vagyunk. A gyerek(ek), a munkahely, a főnök vagy a beosztott, az ügyfél/kliens/megbízó, az eladó a pult másik oldalán, na meg az a tökfej, aki nem látta a mackósajtot és pofátlanul kifordult elém én meg nyomhattam a satuféket. Komolyan, muszáj lenne egyeztetnünk arról mikor is szexelünk! Istenem, ne már, itt tartunk? Már az alvás sem megy.

4. Beszélgessünk, szívem!

Látom, hogy gondterhelt, a poénjaimat se vette, a szex hetek óta nem jön össze, de szeretjük egymást még, ugye? Meg kellene beszélnünk, gondolom én! Mire sikerül kényelmesen bevackolnom magam a karjaiba, ő már horkol is. Nem volt se szex, se beszélgetés, és megint kezdődik minden elölről, nehezedik a karja. Izzadok alatta. Már azt sem tudom mi az, hogy romantika.

5. Éjszakai járkálás

Miért mocorog? Mi ez a fény, minek kapcsolt villanyt? Na, ne……ne……először a nyikorgó ajtó, majd alufóliazörgés, majd kisvártatva még a mikró is. Mit eszik? Azt a mennyei ragulevest? A maradék soksajtos pizzát? Neeee, megzabálja a holnapra félretett ebédemet, mit eszem majd? Neki könnyű, neki a cég fizeti a kaját! Na ne, és a szárazra törölt mosogatót is összerondítja majd! Ki a franc állítja azt, hogy együtt élni az a szerelem netovábbja?

6. Elterült, mint a végtelen nagy Alföld

A standard mérettől teljesen eltérő, extra szélességű és hosszúságú kanapét és matracot külön felárért készítettük, és tessék, én erről is leesem! Már megint addig ficereg, tornászik, terjeszkedik, hogy másnak nem jut, nem marad hely. Elegem van ebből!

7. Nem tud(ok) aludni!

Belezuhanok az álomba, a párnára csorog a nyálam, végre királylány vagyok. De mi ez a zaj már megint? Tessék, nem bír aludni, azt mondja nem jön álom a szemére, így hát átvánszorog a nappaliba, nyomkodja a mobilját, belemélyed valami videojátékba miközben bekapcsolja a tévét. Ez őrület! Sosem tudok már egyvégtében legalább hat órát aludni? Nem bírom ezt így tovább!

8. Horkol. Horkolok.

Állítólag horkolok. Szerintem, meg pont fordítva van, ő horkol! Mégpedig kibírhatatlanul! Nem lehet tőle létezni! Se nem könnyen elaludni mellette, pláne nem aludni vele, mert folyton felriadok rá, így visszaaludni meg egyenesen képtelenség! És ő, ugyanerre panaszkodik. Rám! Kizárt, hogy én horkolnék! Én??? Na jó, talán igen, de nagyon halkan, és tuti, hogy olyan cukin….nem, nem cikin, cukin! Nincs mese, külön kell ágyazni!

9. Külön alszunk

Hol van? Nem érzem. Nincs mellettem, akkora nagy a hely így nélküle az ágyban. Komolyan eltévedek. Ez a pokróc is túl nagy nekem, csak nekem, egymagamnak. Melegem is van, félrelököm, nem kell. Vajon alszik már? Jó lenne összebújni, annyira kívánom, felhúzom azt a szexi kis izét! Majd utána végre beszélgetünk egy jót. Igen, minden nagyokos azt mondja sokat kellene kommunikálni. És éhes is vagyok. Utána megnézem maradt-e valami kaja a hűtőben, bekapcsolnám hozzá azt az új romantikus filmet…kopp-kopp…..kopp-kopp….ilyen nincs, persze, hogy édesdeden alszik! Visszafekszem. Alvás egyedül.

Fotó: Pixabay