Olvasási idő: 2 perc

Csábító édesség a Nutella világnapja alkalmából: Mogyorókrémes semifreddo

Ki gondolná, hogy a mogyorókrémnek is lehet világnapja? Pedig van! A Nutella önmagában is finom, és számtalan módon variálható. A mogyorókrémes semifreddo lenyügőzően szép, finom és ráadásul a megúszós desszertek kategóriájába is tartozik, így tökéletes az évfordulóra, vasárnapra, vendégek fogadására is. 

A világhírű Nutella 1964 óta csábítja az embereket nassolásra töretlen sikerrel. A Nutella világnapot 2007. február 5-én alapította Sara Rosso blogger, a Nutella szerelmeseként. Sara Rosso ünneplésként recepteket, fotókat rakott tett ki a közösségi médiában, amit mások osztani kezdtek, így vált a Nutella világnapja globálissá. A történet azonban ezzel még nem ért véget: Sara 2015-ben átruházta a Nutella világnapját a mogyorókrém készítőire. A Ferrero azóta minden évben keres valakit, aki osztozik Sara rajongásában, hogy inspirálja a Nutella rajongóit. 

Mi nem vagyunk nagykövetek, de szintén szeretjük a Nutellát, és bár itt nem illik hangoztatni, más mogyoróvajakat is, a mentesebb változatokból. Hoztunk is egy receptet, amit bármilyen mogyorókrémből elkészíthetünk. Gyors, egyszerű és őrjítően finom.

A megúszós desszert gluténmentes

Mogyorókrémes Semmifredo


hozzávalók:

25 habcsók 

2 tojás

2 evőkanál porcukor

3 dl tejszínhab

2 dl Nutella vagy más mogyorókrém
Díszítésként: pörkölt mogyoró vagy sózott földimogyoró 

Elkészítés:

A habcsókot durvára törjük. Majd előveszünk három tálat és a habverőt.

Kettéválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől, és az kemény habbá verjük a tojások fehérjét.

Ezután következik a tojások sárgája, amit a cukorral fehéredésig habosítunk.

Még mindig a habverőre van szükségünk, most jön a tejszín, amit szintén habosra verünk, de nem túl keményre. 

Most jöhet egy kanál vagy spatula és a tejszínhez keverjük szinte az egész Nutellát vagy más mogyorókrémet, óvatosan keverjük, hogy márványossá váljon.

Most jöhet a habos, cukros tojássárgája, majd óvatosan a felvert fehérje és végül a habcsók. Poharakba, tálakba vagy nagy formába öntjük a masszát.

Tegyük a fagyasztóba körülbelül 3 órára. Tálalás előtt hagyjuk néhány percig kiolvadni (a nagy formában kicsit tovább tart a kiolvadás)

Díszítés: Kenjünk a tetejére egy kis Nutellát még, szórjuk meg pörkölt mogyoróval vagy sózott földimogyoróval.

Forrás és fotó: ITT és ITT

Szoknya és Nadrág Magazin

Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk. Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg. Tőlünk mindenkinek. Embereknek emberségesen.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.