Ki gondolná, hogy a mogyorókrémnek is lehet világnapja? Pedig van! A Nutella önmagában is finom, és számtalan módon variálható. A mogyorókrémes semifreddo lenyügőzően szép, finom és ráadásul a megúszós desszertek kategóriájába is tartozik, így tökéletes az évfordulóra, vasárnapra, vendégek fogadására is. 

A világhírű Nutella 1964 óta csábítja az embereket nassolásra töretlen sikerrel. A Nutella világnapot 2007. február 5-én alapította Sara Rosso blogger, a Nutella szerelmeseként. Sara Rosso ünneplésként recepteket, fotókat rakott tett ki a közösségi médiában, amit mások osztani kezdtek, így vált a Nutella világnapja globálissá. A történet azonban ezzel még nem ért véget: Sara 2015-ben átruházta a Nutella világnapját a mogyorókrém készítőire. A Ferrero azóta minden évben keres valakit, aki osztozik Sara rajongásában, hogy inspirálja a Nutella rajongóit. 

Mi nem vagyunk nagykövetek, de szintén szeretjük a Nutellát, és bár itt nem illik hangoztatni, más mogyoróvajakat is, a mentesebb változatokból. Hoztunk is egy receptet, amit bármilyen mogyorókrémből elkészíthetünk. Gyors, egyszerű és őrjítően finom.

A megúszós desszert gluténmentes

Mogyorókrémes Semmifredo


hozzávalók:

25 habcsók 

2 tojás

2 evőkanál porcukor

3 dl tejszínhab

2 dl Nutella vagy más mogyorókrém
Díszítésként: pörkölt mogyoró vagy sózott földimogyoró 

Elkészítés:

A habcsókot durvára törjük. Majd előveszünk három tálat és a habverőt.

Kettéválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől, és az kemény habbá verjük a tojások fehérjét.

Ezután következik a tojások sárgája, amit a cukorral fehéredésig habosítunk.

Még mindig a habverőre van szükségünk, most jön a tejszín, amit szintén habosra verünk, de nem túl keményre. 

Most jöhet egy kanál vagy spatula és a tejszínhez keverjük szinte az egész Nutellát vagy más mogyorókrémet, óvatosan keverjük, hogy márványossá váljon.

Most jöhet a habos, cukros tojássárgája, majd óvatosan a felvert fehérje és végül a habcsók. Poharakba, tálakba vagy nagy formába öntjük a masszát.

Tegyük a fagyasztóba körülbelül 3 órára. Tálalás előtt hagyjuk néhány percig kiolvadni (a nagy formában kicsit tovább tart a kiolvadás)

Díszítés: Kenjünk a tetejére egy kis Nutellát még, szórjuk meg pörkölt mogyoróval vagy sózott földimogyoróval.

Forrás és fotó: ITT és ITT