Sűrű volt a hét, az idő is szomorú. Szürke az ég. Nem pusztán lóg az eső lába, hanem egyenesen szakad. Talán jó is így. A rossz idő igazolja az egésznapos pizsamaviselést.

Pizsamában flangálni a hétvégén legfeljebb csak akkor ciki, ha váratlanul becsönget valaki, a szomszéd vagy éppen a vízóraévesleolvasó, akikn szeretnek hétvégén jönni dokumentálni. Amúgy meg nem ciki, magánügy. És aki sosem csinált még ilyet, az talán nagyon rendes, józan ember. Vagy merev.

Pizsamás görbe nap

Pedig egy görbe, lazulós nap nagyon is pihentető. Ilyenkor maradjunk  pizsamában, hálóingben. Na jó, ha nagyon kényelmetlenül érezzük magunkat, akkor húzzunk melegítőt. Maradjunk az ágyban jó sokáig, bohóckodjunk, párnacsatázzunk, beszélgessünk, ha vannak gyerekeink olvassunk fel mesét, ha kettesben vagyunk a párunkkal akkor egymásnak újságcikkeket. Legyen igazi ropogós magazin, tegnapi napilap vagy böngésszük a netet közösen. A szinglik trécselhetnek a hírekről a barátaikkal telefonon.

Reggelizhetünk is az ágyban, nagy dobozból fagylaltot, pudingot vagy joghurtot. Vagy magát az ebédet. A tegnapról maradt pörköltet. Bármi, ami nem tipikus reggeli az igazán merész!

Nézzünk közben egy hosszú mozimesét a gyerekekkel, vagy ha csak mi magunk felnőttek vagyunk, válasszunk például egy izgalmas thrillert, napfényben az ijedelem is könnyebben emészthető. Szingliknek jár a romantika ilyenkor is!

Ne álldogáljunk a konyhában! 

Ebédre rendeljünk pizzát vagy válasszunk valami félkész ételt a fagyasztóból, amit csak melegíteni kell, hogy főzésre se kelljen időt és fáradtságot szentelni — Nyugi, a pizzafutár is látott már pizsamát!

Ebéd után édes a pihenés, amúgy is jólöltözöttek vagyunk egy kis alvásra, pihenésre. Bújjunk vissza akár az ágyba, lehet szunyókálni kicsit, vagy csak csendben csukott szemmel zenét hallgatni.

Utána jöhet az élet szenvedélye, társasjátékozzunk a földön a szőnyegen ülve akár. Kivéve, ha a játék megkívánja az asztalt.

Lehetőleg minél hosszabb játékot és minél viccesebbet válasszunk. A Ticket to Ride jó hosszú, a twister és az aktivity pizsamában különösen humoros tud lenni. Elmutogatni a pizsama, alvás vagy éppen az éjjeli szekrény szavakat, vagy éppen a nagyestélyit, az üzleti találkozót pizsamában garantált, hogy sírva, nevetés nélkül nem megy.

Az uzsonnát sem szabad túl komolyan venni, bár egy ötórai tea kaláccsal amúgy angolosan szintén kacagtató hálóruhában. Főleg, ha raccsolva beszélünk. A kicsiknek jár a habos kakaó, jó púpozottan, hogy belelógjon az orruk is.

Este jöjjön egy jó nagy fürdés a kádban, hosszan, szóljon a rádió közben, lehet gyümölcsözni is. Még lehet kapni nyár végi dinnyét és őszibarackot, ami nagyon finom az őszi szőlővel, körtével és szilvával összevágva.

Befejezésként este még egy film, valami kedves bájos mese, vagy egy andalító romantikus, esetleg egy fergeteges vígjáték. De ki is nyomhatnánk minden kütyüt, gyújtsunk gyertyát és beszélgessünk összebújva. Aludjunk korán, de a fogmosást ki ne hagyjuk! Bizonyos, hogy másnap mindenki kipihent lesz a családban!


Fotó: Starlet Photography

Polgár Ágnes