Olvasási idő: < 1 perc

Csirkecurry gyorsan, minimál stílusban – de annál finomabban

A Finnországban élő, Fülöp-szigeteki származású Jen receptjeiben akkor is ott van a minimalizmus, ha epret halmoz tejszínhabbal egy péksütemény tetejére. Mert mindenből csak módjával adagol. A currys csirkéje is egyszerűen finom.

Erre a receptre azért figyeltem fel, a minimalizmusról vlogoló Jen videójában, mert végre nem tejszínnel láttam készíteni a csirkecurry-t, hanem marhahús levessel, amit én könnyű zöldségalaplével helyettesítettem.

Jen Fülöp-szigeteki származású, a férje pedig finn. Helsinkiben élnek, minimalista ám mégis meleg hangulatú otthonukban. Jen a szépen szerkesztett videóiban betekintést nyújt az otthoni kávézási szokásaikba, a bevásárlásaikba, a főzéseikbe, a lakberendezésükbe és egyszerű városi életükbe. Szeretik a minőségi hozzávalókat és a finom ételeket, ami az utazásaikból is kiderül. Legutóbb Párizsban jártak. Kahvihuone8487 néven találhatjuk meg őket a közösségi oldalakon. A minimalista otthonokról szóló cikkünkben is olvashat még róluk, és más családokról, akik szintén letisztult környezetre vágynak az otthonaikban.

Jen éppen olyan gyakran főz egyszerű, minimalista finn ételeket, mint ázsiait. A Csirkecurry receptjében nem szerepel se túl sokféle, se túl nagy mennyiségű hozzávaló. Pont két személyre szól. Viszont az adag könnyen duplázható vagy triplázható, amennyiben több személyre készítenénk el.

Csirkecurry gyorsan, minimál stílusban

Hozzávalók:
1-2 ek olaj
1 kisebb fej hagyma
4-500 gramm darált csirkemell
2 közepes burgonya
cirka 150-200 gramm mirelit zöldborsó
2 maroknyi friss bébi spenót
1 tk curry
1/2 tk őrölt kömény
1/2 tk kurkuma
egy kis darabnyi gyömbér frissen reszelve
1,5 dl marhahúsleves (zöldséglével is finom)


A kockára vágott hagymát puhára pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a darált csirkét. Megszórjuk a curryvel, a köménnyel és a kurkumával. Felöntjük a marhahúslevessel és pár percig kevergetve pároljuk. Majd tegyük hozzá a reszelt gyömbért, a zöldborsót és a bébi spenótot. Kevergetve pároljuk össze az ízeket, a legvégén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Jen főtt natúr rizzsel és szeletekre vágott kígyóuborkával tálalta. Én petrezselymes rizzsel.


Szoknya és Nadrág Magazin

Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk. Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg. Tőlünk mindenkinek. Embereknek emberségesen.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.