Olvasási idő: < 1 perc

Dalgona martini: a kávékülönlegesség után most itt a habos desszertital

A Dalgona habos kávéja egy évvel ezelőtt hódítani kezdett. Tele volt vele az Instagram a mutatósabbnál mutatósabb képekkel, a YouTube és a TikTok a kávékülönlegesség csináld magad videóival. Most, hogy közelednek a koccintós ünnepek mi elhoztuk a Dalgona Martinit, a habos desszert italt, aminek ünnepen (mértékkel) nem kell ellenállni.

A kávé a legtöbbünk életét meghatározza, isszuk, hogy felélénkítsen, felmelegítsen vagy éppen lehűtsön, az íze kedvéért, társaságban vagy megszokásból. Az újdonságokra sokan vagyunk nyitottak. Ihatjuk feketén, tejjel, tejszínnel, tejhabbal, édesen vagy sósan, fűszeresen. Rengeteg változata ismert, és mindig újabb és újabbak kapnak teret. Mint most a Dalgona Martini.

A dalgona kávé az egész világot meghódította a lágyságával. Ahogy népszérűsödött a közösségi médiában, úgy jelentek meg újabb és újabb változatai: a matcha teától a málnán át a nutelláig mindenféle ízű született. A trend most újabb formát öltött, és egy csábító desszertitallá alakult, ami tökéletes lehet minden téli ünnepre! Az elkészítése nem bonyolult, és máris több fajtája ismert. Van, aki nem kávélikőrrel készíti magát a koktélt, hanem valamilyen sziruppal. Mi most az egyik legegyszerűbb receptet hoztuk el. Glutén- vagy búzaérzékenyek használják a Mozart fehér csokoládé likőrét. A Mozart Fehér csokoládélikőr gluténmentes és kizárólag természetes összetevőkből készült, kézzel készített ital, vaníliaaroma, karamell és kakaóvaj van benne. Koccintásra fel!

Dalgona Martini recept

Hozzávalók 1 pohárnyi italhoz

Jég
5 cl kávélikőr (Baileys vagy Kahlua vagy Mozart fehércsokoládé likőr
5 cl vodka
2 teáskanál cukor
2 teáskanál instant kávé
2 teáskanál hideg víz

Shakerben rázzuk össze a jeget, a kávélikőrt és a vodkát jó alaposan. Szűrjük át egy pezsgős-koktélos pohárba.

Egy tálban habosítsuk fel kézi habverővel a cukrot, az instant kávéport és a vizet. Addig keverjük, amíg a kávékeverék igazán habos nem lesz.

Halmozzuk a koktél tetejére. A dalgona martini tetejét szórjuk meg kakaóporral vagy instant kávéporral.

Kép és forrás: ITT

Szoknya és Nadrág Magazin

Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk. Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg. Tőlünk mindenkinek. Embereknek emberségesen.

Szólj hozzá!

Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!

Oszd meg a cikket!

Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.

Ha tetszik a magazin:

Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.

 

Olvasd el ezt is

Jóllét, ami továbbgondolkodtat

Válogatott írások testi-lelki egyensúlyról, önismeretről és az emberi létről.

Ebben a válogatásban olyan cikkeket szemlézünk, amelyek túlmutatnak a felszínes jóllét-tanácsokon. Gondolatébresztő írások test és lélek kapcsolatáról, életmódváltásról, belső munkáról – hogy a mindennapi jól-létből valódi jóllét lehessen.
Az élet sokszínű, ahogyan mi magunk is azok vagyunk.

Témáinkat az életből merítjük, írásainkkal az élet valódiságát mutatjuk meg.

Tőlünk neked.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Lépj be az Olvasói Sarokba különleges tartalmakért!
© 2017-2025 Szoknya és Nadrág Magazin – Minden jog fenntartva.