A Dalgona habos kávéja egy évvel ezelőtt hódítani kezdett. Tele volt vele az Instagram a mutatósabbnál mutatósabb képekkel, a YouTube és a TikTok a kávékülönlegesség csináld magad videóival. Most, hogy közelednek a koccintós ünnepek mi elhoztuk a Dalgona Martinit, a habos desszert italt, aminek ünnepen (mértékkel) nem kell ellenállni.

A kávé a legtöbbünk életét meghatározza, isszuk, hogy felélénkítsen, felmelegítsen vagy éppen lehűtsön, az íze kedvéért, társaságban vagy megszokásból. Az újdonságokra sokan vagyunk nyitottak. Ihatjuk feketén, tejjel, tejszínnel, tejhabbal, édesen vagy sósan, fűszeresen. Rengeteg változata ismert, és mindig újabb és újabbak kapnak teret. Mint most a Dalgona Martini.

A dalgona kávé az egész világot meghódította a lágyságával. Ahogy népszérűsödött a közösségi médiában, úgy jelentek meg újabb és újabb változatai: a matcha teától a málnán át a nutelláig mindenféle ízű született. A trend most újabb formát öltött, és egy csábító desszertitallá alakult, ami tökéletes lehet minden téli ünnepre! Az elkészítése nem bonyolult, és máris több fajtája ismert. Van, aki nem kávélikőrrel készíti magát a koktélt, hanem valamilyen sziruppal. Mi most az egyik legegyszerűbb receptet hoztuk el. Glutén- vagy búzaérzékenyek használják a Mozart fehér csokoládé likőrét. A Mozart Fehér csokoládélikőr gluténmentes és kizárólag természetes összetevőkből készült, kézzel készített ital, vaníliaaroma, karamell és kakaóvaj van benne. Koccintásra fel!

Dalgona Martini recept

Hozzávalók 1 pohárnyi italhoz

Jég
5 cl kávélikőr (Baileys vagy Kahlua vagy Mozart fehércsokoládé likőr
5 cl vodka
2 teáskanál cukor
2 teáskanál instant kávé
2 teáskanál hideg víz

Shakerben rázzuk össze a jeget, a kávélikőrt és a vodkát jó alaposan. Szűrjük át egy pezsgős-koktélos pohárba.

Egy tálban habosítsuk fel kézi habverővel a cukrot, az instant kávéport és a vizet. Addig keverjük, amíg a kávékeverék igazán habos nem lesz.

Halmozzuk a koktél tetejére. A dalgona martini tetejét szórjuk meg kakaóporral vagy instant kávéporral.

Kép és forrás: ITT