A különféle ünnepnapokat különleges, kevésbé hétköznapi ételekkel és italokkal tehetjük kivételesebbekké. A nőnapot is. A nőnek elkészítheti az alábbi menüsort, családja egyik férfitagja, de akár a nő saját magát is meglepheti a finom, légiesen könnyű falatokkal.
Nőnapra hoztunk egy gyors és egyszerű, mégis fenséges ételsort. Semmi nehézség, ígérjük senkinek nem kell sokat állnia a konyhában. Mégis valódi meglepetést nyújthatunk, függetlenül attól, hogyan érzünk, vélekedünk a nőnapról.
1 pohár pezsgő nőnapra
A nőnapot kezdjük (persze nem kora reggel, vagy miért is ne?) egy pohár finom pezsgővel. Ízlés szerint édes, félédes, száraz, félszáraz kiadásban. Önmagában, vagy eperrel. Buborékosan vagy kikeverve. Hűtve, ahogyan a palackozó javasolja.
Lazacfalatok nőnapra
2 bagett
400 gramm füstölt lazacszeletek
200 gramm krémsajt
Díszítésnek: Kapor, olíva, friss kakukkfű , citromkarika tetszés szerint
A bagetteket szeleteljük fel és kenjük meg krémsajttal a tetejüket. A lazac szeleteket tekerjük fel, vagy vágjuk megfelelő méretűre. Rakjuk a lazactekercseket a szeletek tetejére. Közvetlenül tálalás előtt díszítsük a kenyereket kedvük szerint.
Csokoládéba mártott eper
Fél kiló eper
80 gramm fehér csokoládé
80 gramm tej vagy étcsokoládé
A nőnapra vásárolt epreket megmossuk, majd szárazra töröljük. (Ha vizes marad az eper, akkor nem tapad meg rajta a csoki.) A tej- vagy étcsokoládét és a fehér csokoládét külön-külön gőz felett felolvasztjuk, majd egyenként belemártjuk az epreket, végül sütőpapírra helyezzük a gyümölcsöket. Néhány percig hűlni hagyjuk őket, hogy a csokoládé megdermedjen az epreken.
Fotók: Canva– Getty Images és Photo Images