A különféle ünnepnapokat különleges, kevésbé hétköznapi ételekkel és italokkal tehetjük kivételesebbekké. A nőnapot is. A nőnek elkészítheti az alábbi menüsort, családja egyik férfitagja, de akár a nő saját magát is meglepheti a finom, légiesen könnyű falatokkal.

Nőnapra hoztunk egy gyors és egyszerű, mégis fenséges ételsort. Semmi nehézség, ígérjük senkinek nem kell sokat állnia a konyhában. Mégis valódi meglepetést nyújthatunk, függetlenül attól, hogyan érzünk, vélekedünk a nőnapról.

1 pohár pezsgő nőnapra

A nőnapot kezdjük (persze nem kora reggel, vagy miért is ne?) egy pohár finom pezsgővel. Ízlés szerint édes, félédes, száraz, félszáraz kiadásban. Önmagában, vagy eperrel. Buborékosan vagy kikeverve. Hűtve, ahogyan a palackozó javasolja.

Egy pohár pezsgő


Lazacfalatok nőnapra

2 bagett
400 gramm füstölt lazacszeletek
200 gramm krémsajt

Díszítésnek: Kapor, olíva, friss kakukkfű , citromkarika tetszés szerint

A bagetteket szeleteljük fel és kenjük meg krémsajttal a tetejüket. A lazac szeleteket tekerjük fel, vagy vágjuk megfelelő méretűre. Rakjuk a lazactekercseket a szeletek tetejére. Közvetlenül tálalás előtt díszítsük a kenyereket kedvük szerint.

Lazacfalatok

Csokoládéba mártott eper

Fél kiló eper
80 gramm fehér csokoládé
80 gramm tej vagy étcsokoládéA nőnapra vásárolt epreket megmossuk, majd szárazra töröljük. (Ha vizes marad az eper, akkor nem tapad meg rajta a csoki.) A tej- vagy étcsokoládét és a fehér csokoládét külön-külön gőz felett felolvasztjuk, majd egyenként belemártjuk az epreket, végül sütőpapírra helyezzük a gyümölcsöket. Néhány percig hűlni hagyjuk őket, hogy a csokoládé megdermedjen az epreken.

Csokoládéba mártott eper

Fotók: Canva– Getty Images és Photo Images