
Nőnapra hoztunk egy gyors és egyszerű, mégis fenséges ételsort. Semmi nehézség, ígérjük senkinek nem kell sokat állnia a konyhában. Mégis valódi meglepetést nyújthatunk, függetlenül attól, hogyan érzünk, vélekedünk a nőnapról.
A nőnapot kezdjük (persze nem kora reggel, vagy miért is ne?) egy pohár finom pezsgővel. Ízlés szerint édes, félédes, száraz, félszáraz kiadásban. Önmagában, vagy eperrel. Buborékosan vagy kikeverve. Hűtve, ahogyan a palackozó javasolja.
2 bagett
400 gramm füstölt lazacszeletek
200 gramm krémsajt
Díszítésnek: Kapor, olíva, friss kakukkfű , citromkarika tetszés szerint
A bagetteket szeleteljük fel és kenjük meg krémsajttal a tetejüket. A lazac szeleteket tekerjük fel, vagy vágjuk megfelelő méretűre. Rakjuk a lazactekercseket a szeletek tetejére. Közvetlenül tálalás előtt díszítsük a kenyereket kedvük szerint.
Fél kiló eper
80 gramm fehér csokoládé
80 gramm tej vagy étcsokoládé
A nőnapra vásárolt epreket megmossuk, majd szárazra töröljük. (Ha vizes marad az eper, akkor nem tapad meg rajta a csoki.) A tej- vagy étcsokoládét és a fehér csokoládét külön-külön gőz felett felolvasztjuk, majd egyenként belemártjuk az epreket, végül sütőpapírra helyezzük a gyümölcsöket. Néhány percig hűlni hagyjuk őket, hogy a csokoládé megdermedjen az epreken.
Fotók: Canva– Getty Images és Photo Images
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.