A színe miatt szemkápráztató saláta, a mentának, a kaliforniai paprikának és gránátalmának köszönheti ragyogását. A pita hozzájárul ahhoz, hogy húsmentessége ellenére igazán laktató vacsora legyen ez az egy tálnyi étel. Egy pohár könnyű fehér bor kérdés nélkül jár hozzá.
Fattoush
4 paradicsom
½ uborka
4 szál újhagyma
2 különböző színű kaliforniai paprika
½ gránátalma
1 fél Római saláta vagy egy csokornyi aprított menta
½ csésze méz
1 marék friss petrezselyem
pita
mártás
1 citrom kifacsart leve
7 evőkanál olívaolaj
2 fokhagyma
szegfűszeg apróra vágva
½ csomag petrezselyem
1/2 csomag mentalevél
só, almaecet
Aprítsuk fel nem túl kicsi darabokra a zöldségeket. Rendezzük el egy szép tálban egymással. Keverjük össze a mártás hozzávalóit. A salátát tűzdeljük meg a pita darabokkal. Öntsük rá a mártást. Szórjuk meg a gránátalma magjaival.
Fotó: Pekka Holmström