A színe miatt szemkápráztató saláta, a mentának, a kaliforniai paprikának és gránátalmának köszönheti ragyogását. A pita hozzájárul ahhoz, hogy húsmentessége ellenére igazán laktató vacsora legyen ez az egy tálnyi étel. Egy pohár könnyű fehér bor kérdés nélkül jár hozzá.

Fattoush

4 paradicsom

½ uborka

4 szál újhagyma

2 különböző színű kaliforniai paprika

½ gránátalma

1 fél Római saláta vagy egy csokornyi aprított menta

½ csésze méz

1 marék friss petrezselyem

pita

mártás

1 citrom kifacsart leve

7 evőkanál olívaolaj

2 fokhagyma

szegfűszeg apróra vágva

½ csomag petrezselyem

1/2 csomag mentalevél

só, almaecet

Aprítsuk fel nem túl kicsi darabokra a zöldségeket. Rendezzük el egy szép tálban egymással. Keverjük össze a mártás hozzávalóit. A salátát tűzdeljük meg a pita darabokkal. Öntsük rá a mártást. Szórjuk meg a gránátalma magjaival.

Fotó: Pekka Holmström