Francúz nyúlbecsinált borecettel savanyítva

Az eredeti nyúlbecsinált recept egy másfél kilós, feldarabolt nyúllal számol. Én ezt soknak tartottam, ezért két nyúlcombbal (amely nagyjából 35-40 deka volt) készítettem el az ételt. A húst felhasználás előtt javaslom legalább egy éjszakán át húspuhító sóval pihentetni, majd ezt főzés előtt mossuk le róla. Az ételhez egy kis darab vajat és egy evőkanál olajat hevítünk egy lábosban. Megpirítunk benne két kisebb, felaprított vöröshagymát (én vékony szeletekre vágtam), és öt deka, apróra vágott húsos szalonnát, és a nyulat. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy kevés liszttel, így egy kicsit megkapatjuk. Mehet bele két evőkanál borecet (én fehéret használtam). Babérlevéllel, kakukkfűvel, egy kis gerezd fokhagymával fűszerezzük, és felöntjük 2-3 deci húslevessel. Fedő alatt kb. fél órát pároljuk. Közben meghámozunk kb. 25-30 deka krumplit, apróra vágjuk. A recept erdei gombát ajánlj az ételhez, de én ezt nem szeretem, ezért 30 deka zöldbabbal együtt pirítottam meg a krumplit, majd amikor megpirult, a nyúlhoz adtam. Még fél órán át pároltam, és időközben pótoltam vízzel az elfőtt levet. Metélőhagymával megszórva tálaltam.