
A győmbér kétségtelenül is csíp önmagában. Mégis pikánssá teheti a chili. Édességet a méz ad a frissítőnek, és teszi könnyebben fogyaszthatóvá. Napi fél deci az immunrendszerünket erősíti.
Hozzávalók:
200 g friss gyömbér
2 liter víz
1 dl méz
2 citrom
1 chili
Elkészítés:
Mossuk meg jó alaposan a gyömbért. A reszelő durva oldalán aprítsuk fel. Karikázzuk fel a chilit. Tegyük mindkettőt lábosba és öntsük fel a vízzel. Melegítsük fel mintegy 60 fokra, de ne forraljuk, mintegy 20 percig.
Amikor langyosra hűlt keverjük hozzá a mézet és a citrom levét is. Melegen tea, lehűtve frissítő.
Szűrjük le, majd öntsük üvegbe. Tároljuk a hűtőszekrényben, egy hónapig felhasználható, bár addig garantáltan elfogy. Napi fél decit igyunk meg belőle.
Fotó: Getty Images/Mizina
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.