Nekem nem kell tipp-topp pasi! Végre egy férfit szeretnék! – fakadt ki Z. már sokadszorra a barátnőinek kávézás közben. A többiek összenéztek. Tudták már jól, h Z. gyakran beszél a balul sikerült randikról és párkapcsolatairól. A pasivadászatról – ahogyan a barátnők csak egymás között nevezték ezeket a kapcsolatokat.

Amelyek azért mégsem csak futó kapcsolatok voltak. Dehogyis! Z. nem is ment volna bele ilyenbe. Csak hát valahogy mégsem jól választott. Pedig a hódítások között nem egy hosszú kapcsolat is volt. És Z. nem is értett volna egyet a pasivadászat szóval. Ha tudott volna róla.

Z. egyébként nem panaszkodott, csak nem értette. Nem értette, miért nem találja a társát. Egy férfit, akire felnézhet. Akire büszke lehet. Aki kedves, és akinek ő is kedveskedhet. Nem értette, hol vannak a férfiak? Ha randizik valakivel, az miért olyan rideg? Többségükből mintha hiányozna a lélek. Pedig ő olyan szívesen adna magából többet. Ha hagynák.

Neki nem kell tipp-topp pasi – ez a mondat Z. barátnőire is hatással volt. Tudták ők, hogy most nem egyszerű párt találni. A mai világban. Ezért sóhajtottak magukban, és együtt érző mosollyal hallgatták Z. legújabb beszámolóját egy újabb rosszul sikerült találkozóról. Ketten a barátnők közül már házasok voltak. Boldogok is. És elégedettek. Vagyis, így érezték. A harmadik barátnő kezét bármikor megkérheti a párja. A lányok legalábbis így gondolták. Végül is jól megvannak egymással. Jól megvannak. Ez éppen elég.

De Z. többre vágyott annál, mint hogy jól meglegyen a párjával. Lehet, hogy ez a baj? Hogy ezért nem sikerülnek a randik? Félve vallotta be magának, hogy ő az igazit kereste. A Férfit. Így, nagy kezdőbetűvel. Talán túl sokra vágyik?

Egy olyan férfire, aki csak őt akarja. Aki nem akarja megváltoztatni. Aki mellett nő lehet, és aki őmellette férfi. Aki vállalja a felelősséget a tetteiért. És őérte is, persze. Akivel mindent meg lehet beszélni. Aki őszinte vele, és akivel ő is az lehet. Erre gondolt, amikor azt emlegette: nem tipp-topp pasi.

Neki nem kellenek a külsőségek. Nem kell, hogy minden tipp-topp legyen a férfi körül. Hogy minden tökéletes legyen. Z. olykor elmélázott azon, hogy elmegy egy pasiszelídítő tanfolyamra. Valahol olvasta, hogy létezik ilyen. Ez kell neki! Megszelídíti a kiszemeltet, és minden rendben lesz.

Lesz neki is párja. Pont olyan, amilyennek elképzelte. Hiszen a filmekben és a sorozatokban is mindig sikerül minden szereplőnek kifogni az igazit. Nehogy már neki ne sikerüljön! Pasiszelídítő tanfolyam – jól hangzik. Persze ezt a barátnőinek nem említette. Talán ki is nevetnék érte.

Z. egyébként elképzelése szerint olyan férfire vágyik, akinek a szíve királynője lehet. Akivel minőségi időt töltenek együtt. Akitől bókokat és pozitív visszacsatolást kap. Testi és lelki kényeztetésre vágyik. És cserébe persze ő is partner szeretne lenni. Mindezeket olvasta valahol. De nagyon magáénak érezte ezt a leírást.

Z. tehát igazi férfire vágyik. Nem egy tipp-topp pasira. Még hiszi, hogy ő létezik. És meg is találja. De ha nem, megelégszik azzal, aki őt akarja. És ezt érezteti is. Több nem is kell.


Kép: Unsplash
Grafika: Mucsi Boglárka