A romantika egyenlő a csillagos égboltú nyári meleg estékkel. Erre várunk egész évben. Minden adott legyen ahhoz, hogy valóban jól érezhessük magunkat azzal, akivel ezt szeretnénk megosztani, romantikus hangulatba kerülni. Június elején rövid, de jórészt holdmentes éjszakák jönnek – olvashatjuk a National Geographic oldalán. 

Tehát jó lenne ezt most nem kihagyni. Elutazni valahová vidékre, távolabb a fényszennyezett nagyvárosoktól, ahol felnézve az égre valóban a csillagokat láthatjuk. Ez különösen a Tejút esetében igaz, mivel a Tejút legszebb része a déli égbolt alján lévő központi területen látszik. 

Kell ennél több? Ha igen, akkor megleshetjük a Fiastyúk csillagait. Látta már valaha? A hajnali égbolton már pár hete látni azokat, júliusban azonban már elég korán kel ahhoz a csillaghalmaz, hogy viszonylag sötét égbolton tűnjön fel, és könnyen észrevegyük szabad szemmel is. Összebújva.

Július hatodikán ehhez fél órával később még hozzá társul a duci holdsarló is az északkeleti horizonton. Ez a csillagászati szürkület idejére esik, ekkor kezd el picit pirkadni, ami fotózás szempontjából különösen szép lehet – ajánlja a magazin. És mi is. Képzeljék el a fotót, ami megörökíti ezt az alkalmat!

Ha lemaradtunk volna a Fiastyúkról, akkor július 11-én az alkonyi égen, még világos, vöröslő horizonton láthatjuk a már elég halovány Mars és a ragyogó Vénusz kettősét is. Napnyugta után egy órával érdemes, jó északnyugati kilátású helyről megkeresni az égitesteket, ha viszont korábban szeretnénk látni, akkor nem árt magunkkal vinni egy binokulár távcsövet. Ha nincs nekünk, kérjünk kölcsön egyet. 

Láthatjuk, a július eleje valódi romantikus nyárestéket ígér. Amiken minden adott ahhoz, hogy főszereplőknek érezhessük magunkat a saját romantikus mozinkban. Ha tehetjük, tényleg ne hagyjuk ki, hogy legyen mire visszagondolnunk az egyhangú, sötét téli estéken. Bújjunk össze és csak nézzük, nézzük a csillagokat. Minden mást, most hagyjunk otthon. 

Forrás és további információ: ITT

Kép: Wallpapers