Mindenkinek van listája a nyárra. Gyermekeseknek, elváltaknak, szerelmeseknek, újrakezdőknek, nagyszülőknek, friss házasoknak, haveroknak, szingliknek, munkatársaknak. Ami eddig kimaradt az még nem maradt le feltétlenül, nézzük mi jöhet még augusztusban.

 • Bár most volt egy jó adag zuhé, sokan örültek is, mert nem bírják, mi több utálják a kánikulát, de lesz még meleg! Aki nem jutott ki még idén egyszer sem a strandra, vagy nem elégszer, annak is van még pár hete a fürdésre. A láblógatást folyóba, tóba, medencébe, ha tehetjük, ne hagyjuk ki!

Ha nem válna be az időjárás jóslatunk, a kinti-benti medencés fürdők még jól jöhetnek. Gőzpára is van sok helyen és csobogó, amibe igazi nevetős élmény belefutni.

 • Együnk egy egész fagylaltkelyhet. Kóstoljunk jégkását. Együnk sorbét. Nyaljunk jégkrémet. Persze télen is lehet enni, de jó időben kint a szabadban ez mégiscsak más.  Próbáljunk új ízeket, cseréljünk, a párunké/gyermekünké/a nagypapié biztosan finomabb!
 • Piknikezzünk. Pakoljuk be a reggelit vagy az ebédet vagy a tízórait vagy a vacsorát egy kosárba és uzsgyi egy park, egy játszótér, egy háztető, egy közeli erdő vagy vízpart. Pokrócot is vigyünk. Na meg, kártyát vagy társasjátékot. Ha a vacsorát választjuk, az egyre korábban sötétedő estéken csillaglest is tarthatunk. Egy távcső sokat dobhat az estén!
 • Húzzunk túracipőt, pakoljunk hátizsákba szendvicset és vizet, indulás az erdőbe! Hallgassuk a csendet, figyeljük a természetet, szedjünk virágot!
  Nyáriasítsuk a Socail Media például Facebook/Instagram/Twitter/Pinterest oldalainkat!
 • Bökjünk a térképre, majd induljunk el a vakon kiválasztott helyszínre. Fedezzük fel az ismeretlent. Küldjünk magunknak képeslapot postán!
 • Olvassunk árnyékban. Fa alá telepedve, függőágyban elnyúlva, fűben elfekve, cukrászda teraszán jeges frissítőt szürcsölve
 • Rakjunk tábor tüzet. Süssünk szalonnát. Vagy grillezünk a szabadban. Akár az erkélyen.
 • Együnk gyümölcsöt közvetlenül a fáról, bokorról szedve.
 • Ültessünk nyár végi virágot, kapáljunk a kertünkben vagy máséban. Kertészkedjünk szívességből!
 • Sétáljunk mezítláb!
  Az összegyűjtött belépőjegyekből, fotókból, képeslapokból, térkép bejegyzésekből készítsük el a saját nyári újságunkat, scrapbook albumunkat!
 • Nem utolsó sorban  Fesztiválozzunk! Augusztus is még tartogat bőven meglepetéseket:Mogyoród – Kamion verseny augusztus 26-27.Szolnok – Bundás kenyér fesztivál – Augusztus 1.Orosháza – ViharsaRock Fesztivál – Augusztus 5.Zirc – Bakonyi Betyárnapok – Augusztus 4-5.Kőszeg – Félhold és Telihold ostromnapok – Augusztus 3-6.Győr – Barokk esküvő – Augusztus 11-13.Lakitelek – Tiszafeszt Augusztus 11-13.Hartai Dunapart Őrült Hajók versenye – Augusztus 11-13.Kaposvár – Kaposfest – Augusztus 13-19.Balatonboglár – Boglári Szüreti fesztivál augusztus 17-20.Vonyarcvashegy – Ponty így jó! Pontyfesztivál – Augusztus 24 – 26.Siklós – Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál Augusztus 25-26.Szerencs – Országos Csokoládé Fesztivál Augusztus 25-27.

Fotó: Starlet Photorphy