Negyven év emlékezetes pillanatait keveri újra a Budapesti Fesztiválzenekar. Közönségét visszatekintésre hívja kalandos, hihetetlen és lenyűgöző történeteiben kockáról-kockára. Mutatjuk, hová gyűjtötte össze a zenekar emlékeit.

A Budapesti Fesztiválzenekar, az önök, a mi zenekarunk immáron negyvenéves. Remix 40 válogatásukat szívesen osztjuk meg olvasóinkkal, de előbb, ezúton

kívánunk minden jót, további sikereket és élményeket a Budapesti Fesztiválzenekarnak!


A kerek évfordulóra a weboldalukon összegyűjtöttek rengeteg emléket, komolyakat és vidámakat, súlyosakat és könnyedeket, apró történeteket győzelmeikről, veszteségeikről. Emlékeket zenészeinktől és zenészeikről, közönségüktől és közönségükről, legendás előadásokról és a szívós, kitartó felkészüléseikről. Pillanatfelvételek, töredékek, futó, szinte zenei motívumok, nem kronologikus sorrendben. Önmagukban is szépek, és talán össze is szikráznak, ahogy váratlanul egymás mellé kerülnek. Az emlékezést a lehető legtöbb zenével kísérik, mert a zenekar úgy véli negyven évét legjobban mégis a zene meséli el. 

Remix – 40

Kattintson a képre, hogy megnyissa a Fesztiválzenekar honlapját, lássa a Remix 40 összeállítást:

A weboldalon, a képekre kattintva egy-egy újabb emlék kerül elő hétről-hétre

Ünnepeljünk a zenekarral: Születésnapi titokkoncert decemberben

A Budapesti Fesztiválzenekar története 1983. december 26-án indult a Zeneakadémián. Arra a bizonyos legelső koncertre mindenki úgy emlékszik, hogy hasonló robbanásszerű energiákat felszínre törni szimfonikus zenekari koncerten korábban még sohasem tapasztalt. Felülmúlhatatlan volt a hangulat!

Most, negyven évvel később boldogan hívja ünnepelni közönségét a BFZ a Jubileumi Titokkoncertre, amely a különlegesek között is különleges lesz. Titokkoncertjeiken muzsikusaik hol zenekari zenészként, hol kamaraművészként, hol szólistaként állnak színpadra a legváltozatosabb műfajokban és stílusokban. Barokk, klasszikus, romantikus és kortárs ugyanúgy megjelenhet ezen az estén, mint jazz, klezmer vagy népzene. Kiapadhatatlan ötleteivel mindezt Fischer Iván varázsolja egybe.

A Titokkoncertről bővebben és jegyvásárlás: ITT
Fotó: BFZ a Hősök Tere koncerten Budapest 150. születésnapján