A Starbucks-ból ismert kávét magunk is elkészíthetjük otthon. Már a sülő sütőtök finom, ünnepet csalogató illatot áraszt majd. Pokrócba csomagolva magunkat, tökéletes kísérő egy jóleső beszélgetéshez.

Sütőtökös latte

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 csésze víz
1 teáskanál egész szegfűszeg
2 tk őrölt kardamom
1 1/2 csésze sütőtök püré
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál méz
1 teáskanál vaníliapor
8 csésze tej
2 csésze forró eszpresszó kávé

Tálalás:
tejszínhab,
reszelt fahéj

Elkészítés:

A vizet, a szegfűszeget és kardamomot egy serpenyőben lassan, kis lángon összeforraljuk és mintegy 10 percig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, a fűszereket kidobjuk belőle. Visszatesszük a tűzre, hogy visszaforraljuk mintegy fél deciliternyire. Adjuk hozzá a sütőben előre megsütött sütőtököt, a gyömbért és a fahéjat.

Szórjuk meg a vanília porral és kezdjük lassan hozzáönteni a tejet. Keverjük addig, amíg az összes csomó fel nem oldódik. Használhatunk botmixert is. Öntsük hozzá a többi tejet, és kevergetve főzzük addig, míg be nem sűrűsödik.

Üveg poharakba töltve tejszínt kanalazva rá, őrült fahéjjal megszórva tálaljuk.

Recept és kép: ICA