Mit is mondhatnék…legyünk őszinték magunkhoz! Néha, nagyon néha, amikor a csillagok állása és az egész világegyetem, az univerzum és az összes vallási nézet, nem a mi oldalunkon áll, akkor…

… abban a nagyon kevés órában, percben és pillanatban mindannyiunk fejébe megfordul a gondolat…mi lenne ha csak egyszer utoljára, tényleg utána soha többet, de felhívnám az exet egy jó szexre?

Sz…EX..elek…

Tulajdonképpen mi is fordul meg ilyenkor a csinos kis fejünkben?

Olyan jó volt együtt az ágyban a vasárnap reggeleken, a sietős hétköznapokon, a lusta péntek estéken, meg a buli utáni szombat éjszakákon, na meg a titkos légyottokon. Tudom, tudom minden más nem működött köztünk, ráadásul idegesített is, végtére is nem véletlenül szakítottunk. De az az egy dolog, ami működött az miért is ne lehetne jó csak még egyszer?

Már felnőttek vagyunk, tudjuk ezt úgy kezelni, hogy a helyén maradjon. Nem fogom utána tele sírni a párnámat este. Azért se lesz több sütis-tortás-fagyis-alkoholos nap. Ennek vége! Ez csak arról szól! Kész felhívom! – határoztam el. 

És e közben a kisördög…

Miért is pont ő jutott az eszedbe? Ez azt jelentené még érzel iránta valamit? Nem fogja azt hinni, hogy újrakezditek? Kell ez neked? Olyan mintha visszakuncsorognád magad! Tényleg ezt akarod? Olyan fontos a szex az életedben?  Mi van ha ő már nem is akar találkozni veled? Megőrültél?

Most akkor nézzük a lehetőségeket:

  1. Felhívod. Igent mond. Találkoztok. Minden szuper, ugyanolyan mint régen volt, pont ahogy emlékeztél. Ezaz! Erre vártál már mióta! Tök jó, hogy felhívtad.
  2. Felhívod. Igent mond. Találkoztok. És az ágytorna…borzalmas. Na jó nem életed legrosszabbja, de akkor is messze van várakozás alatt. Kicsit sem olyan, mint az emlékeidben. A legnagyobb baj pedig, hogy az érzés utána semmilyen. Nincs semmi. És magad sem tudod eldönteni, hogy jó ötlet volt-e felhívni, vagy sem.
  3. Felhívod. Nemet mond. Nincs találkozás. Nincs illúzió. Ez az igazság, ő már tovább lépett. Lehetsz szomorú is ezután, hiszen valami véget ért, ami valaha fontos volt számodra. Viszont a szomorúság után jön egy önfeledt boldogság, annak a tudata és érzése, hogy már nem köt egy múltbeli kapcsolat. Szabad vagy!

Mert dönthetsz bárhogy, lehet jobb vagy kevésbé jobb kimenetele egy ilyen találkozásnak az biztos, hogy ezzel a tapasztalattal te több lettél, megtudtál valamit magadról. Pontot tehettél valami végére és könnyebb szívvel indulhatsz neki az új kalandoknak.

Kép: Pixabay