Szeretne kedvesebb, szerethetőbb lenni, ám úgy érzi, nem kap elég tiszteletet a párjától, a barátaitól vagy a rokonaitól? Nézzük mi az a hét viselkedési alapszabály, amit érdemes lenne másként tenni a szerethetőségért!

1. Maradjon csendben! Figyeljen oda a másikra! Félbeszakítani más gondolatát, miközben hozzánk szól, az tiszteletlenség. Ne tegye. Ha valóban fontos a másik, akkor figyeljen rá.

2. Még mindig maradjon csendben, ha nem tud csak önmagáról szólni! Senki nem szereti azokat, akik csak saját magukkal vannak elfoglalva. Egy (pár) kapcsolat mind a két félről szól.

3. A selfie után tegye el a kütyüt! Ha a párjával programot szerveznek vagy találkozik a barátaival, rokonaival, felejtse el a mobilt. Ha folyton nyomkodja a másik jogosan érzi úgy, hogy nem rá figyel. Addig se vegye elő, míg az ételre várnak. Inkább beszélgessenek!

4. Késés. Igen a nagy városokban mindenhol dugó van, bárhonnan-bárki képes késni, de te ne késsen! Induljon el inkább hamarább. Nem kellemes a másiknak várnia ránk. NFordítva ez nekünk sem esne jól. Ebben a kánikulában amúgy is türelmetlenebb mindenki!

6. Türelem, rózsát terem. Ha a másik ügyetlenebb, lassúbb a közös program során, akkor is várjon Mi több, ajánlja fel a segítségét.

5. Legyen előzékeny. A jelenléte ne járjon zűrzavarral. Ez a kisgyerekes szülőkre is vonatkozik, ha vendégségben voltak, még ha a legjobb barátoknál is, és a gyereke szétrámolt, ne induljanak úgy haza, hogy nem segítettek rendet tenni. Senki nem olvad el cukorként a mosogatástól. Nézzen körül, hagyjon rendet magad körül. A munkahelyi konyhában is.

6. Vegyen egy decibellel vissza. Vita mindenhol van, és olykor az ember kieresztheti a hangját. Olykor. De ha túl frusztrált ahhoz, hogy társaságban legyen, inkább vonuljon vissza. A párkapcsolat, vagy egy barátság sem viseli el, ha a másik folyton kiabál, vagy túl harsány. Nem kell folyton, hogy nekünk legyen igazunk, vagy mindig mi legyünk a középpontban.

7. Legyen figyelmes! Igyekezzen nem elfelejteni a rangos eseményeket, évfordulókat. Az igazán közelállók köszöntésére nem a Facebook a megfelelő fórum.

Fotó: Starlet Photography