Nem kell megijedni a vegán kifejezéstől. Növényi tej és tejszín helyett készíthetjük tehén adta tejből is. A hangsúly a házi készítésen van. Azon, hogy a pudingban az van, amit mi magunk beleteszünk. És az illaton, ami körbelengi a lakást.
Pudingot főzni kifejezetten házias dolog. Nem kell túl sok minden hozzá, az arányokra kell csupán ügyelni és arra, hogy igen, kevergetni kell a pudingot. De nem egy hosszan tartó folyamatról van szó. Nagyjából három-öt perc alatt el is készülünk a csokoládé puding vegán változatával is,
Eláruljuk, semmivel sem nehezebb magunknak kiadagolni a hozzávalókat és kevergetni, mint a zacskóból kiönteni a kész keveréket és a melegedő tejhez adni. A vegán tejszín előnye, hogy plusz édes ízt ad a pudingnak. Továbbá úgy ízesítjük tovább a magunk csokoládéját, ahogyan szeretnénk.
Vegán csokoládé puding
Hozzávalók
Körülbelül 2 pohárra elég
1 dl porcukor
1/2 dl kakaó
1/2 dl kukoricakeményítő,
2 kávéskanálnyi só
4 dl rizstej
1 dl vegán tejszín pl. Creme patisserie Decort használtunk a Meggle-től.
Elkészítés
Keverjük össze a porcukrot, a kakaóport, a kukoricakeményítőt és a sót egy lábosban.
Adjuk hozzá a tejet és tejszínt, alaposan keverjük össze. Hagyjuk a keveréket közepes lángon forralni, amíg össze nem sűrűsödik. Folyamatosan keverjük, különben leéghet. Nagyjából 3-5 perc alatt elkészül. Ahogy besűrűsödik húzzuk le a tűzről.
Törhetünk bele étcsokoládé pasztillát is. Ahogy vegán margarinnal is bővíthetjük, nagyjából 20-25 grammnyival. Például Alsan-S margarinnal. (Ha nem vegán készítenénk, használjunk teavajat)
Hagyjuk kicsit lehűlni, majd öntsük tálakba vagy poharakba. Fogyasszuk melegen, vagy hűtőszekrényben 1-2 órán át dermesszük. Tálaljuk a vegán csokoládé puding édességet tejszínhabbal, magvakkal, bogyókkal, csokoládé forgáccsal vagy gyümölccsel megszórva.
Címlapfotó: A Canvan keresztül a badmanproduction/Getty Images