Könnyű, finom és egyszerűen elkészíthető. Ehetjük önmagában, joghurttal reggelire, szórhatjuk sütemény tetejére is vagy díszíthetjük vele a finom almatortákat is.
Állítsuk a sütőt 50 C fokra. Vágjuk le és szeleteljük fel az almát fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés kérdése, hogy héjjal vagy anélkül szeretnénk. tegyük úgy, ahogy nekünk ízletesebb. Sorakoztassuk az alma szeleteket egy sütőlemezekre.
Szárítsuk a sütőben mintegy öt órán keresztül, félidőben egyszer-kétszer meg is fordíthatjuk a szeleteket, majd zárjuk el a sütőt, de hagyjuk még a gyümölcsöt egy órán keresztül bent a sütőben. Így belül puha, kívül ropogós marad.
Mielőtt üvegben tennénk, hagyjuk letakarva kint egy éjszakára szikkadni. Egy évig is jól bírja a légmentesen lezárt fémdobozban vagy csatos üvegben.
Fotó: IKEA