
Tejszínhabbal a tetején, vagy akár anélkül az epres frappuccino egy hűsítő finomság. Tejjel, laktózmentes tejjel, növényi tejjel ahogyan szeretnénk. Eperrel, és mentával, vagy bazsalikommal, esetleg fehér csokoládéval, és lime-al is nagyon frissítő.
Hozzávalók:
10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, csipetnyi vaníliaőrlemény, 8-10 szem fagyasztott eper
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, ízlés szerint eperszósszal vagy egy kis tejszínhabbal koronázzuk.
Hozzávalók:
10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 8-10 szem fagyasztott eper 5-10 levél friss menta (vagy bazsalikom)
Elkészítés:
Minden összetevőt egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, egy kis friss tejszínhabot nyomunk a tetejére.
Hozzávalók:
10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 1 adag hideg presszókávé, 1 adag kakaó, 3 evőkanál csokiöntet
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, ízlés szerint egy kis tejszínhabbal koronázzuk, még egy kis extra kakaóporral meghinthetjük vagy olvasztott csokival meglocsolhatjuk.
Fotó: Pixabay
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.