A burgonyát általában mindenki szereti, a gyerekek különösen. A szellemek elkészítése egyszerű finomságot ígér. Nem csalódtunk.
A Tesco angliai áruházlánc oldalán találtuk ezt a burgonyaszellemek receptet, amikor a kelták lámpásairól, a zöldségekből faragott arcokról szóló cikkünkhöz kerestünk anyagot. A cikket ITT találod.
Burgonyaszellemek
Hozzávalók
1 kg sütnivaló burgonya
2 evőkanál olívaolaj
A mártogatóshoz
1 avokádó
1 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
fél citrom leve
2 szál újhagyma felkarikázva
só, bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Válasszunk minél nagyobb zöldségeket, hogy jól meg tudjuk azokat formázni. Egy éles késsel vágjunk bele szemet, orrot és szájat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és fektessük rá a burgonyákat arccal felfelé, locsoljuk meg az olajjal. Addig süssük míg aranybarna és ropogós nem lesz – ez mintegy 40-45 perc.
Közben készítsük el az avokádó krémet: pucoljuk meg és egy villával zúzzuk össze egy tálban az avokádót. Tegyük hozzá a tejfölt, locsoljuk meg a citromléval, keverjük bele a zúzott fokhagymát. Keverjük össze, sózzuk és borsozzuk és a végén szórjuk meg a metélőhagymával.
Ha elkészültek a burgonyaszellemek megkenhetjük a szemét, hogy hasonlítson a fotóhoz piros paprika krémmel.
Fehérrépából is lehet szellemeket csinálni, ezek nekünk nem igazán sikerültek, a receptet ITT találod hozzá, hátha te ügyesebb leszel.
Fotó és forrás: ITT