A burgonyát általában mindenki szereti, a gyerekek különösen. A szellemek elkészítése egyszerű finomságot ígér. Nem csalódtunk.

A Tesco angliai áruházlánc oldalán találtuk ezt a burgonyaszellemek receptet, amikor a kelták lámpásairól, a zöldségekből faragott arcokról szóló cikkünkhöz kerestünk anyagot. A cikket ITT találod.

Burgonyaszellemek

Hozzávalók

1 kg sütnivaló burgonya
2 evőkanál olívaolaj

A mártogatóshoz

1 avokádó

1 dl tejföl

1 gerezd zúzott fokhagyma

fél citrom leve

2 szál újhagyma felkarikázva

só, bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Válasszunk minél nagyobb zöldségeket, hogy jól meg tudjuk azokat formázni. Egy éles késsel vágjunk bele szemet, orrot és szájat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és fektessük rá a burgonyákat arccal felfelé, locsoljuk meg az olajjal. Addig süssük míg aranybarna és ropogós nem lesz – ez mintegy 40-45 perc.

Közben készítsük el az avokádó krémet: pucoljuk meg és egy villával zúzzuk össze egy tálban az avokádót. Tegyük hozzá a tejfölt, locsoljuk meg a citromléval, keverjük bele a zúzott fokhagymát. Keverjük össze, sózzuk és borsozzuk és a végén szórjuk meg a metélőhagymával.

Ha elkészültek a burgonyaszellemek megkenhetjük a szemét, hogy hasonlítson a fotóhoz piros paprika krémmel.

Fehérrépából is lehet szellemeket csinálni, ezek nekünk nem igazán sikerültek, a receptet ITT találod hozzá, hátha te ügyesebb leszel.

Kelták lámpása házilag. Ha félelmetes nem is lett, szórakoztató volt az elkészítés és finom a végeredmény

Fotó és forrás: ITT