
A Tesco angliai áruházlánc oldalán találtuk ezt a burgonyaszellemek receptet, amikor a kelták lámpásairól, a zöldségekből faragott arcokról szóló cikkünkhöz kerestünk anyagot. A cikket ITT találod.
Hozzávalók
1 kg sütnivaló burgonya
2 evőkanál olívaolaj
A mártogatóshoz
1 avokádó
1 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
fél citrom leve
2 szál újhagyma felkarikázva
só, bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Válasszunk minél nagyobb zöldségeket, hogy jól meg tudjuk azokat formázni. Egy éles késsel vágjunk bele szemet, orrot és szájat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és fektessük rá a burgonyákat arccal felfelé, locsoljuk meg az olajjal. Addig süssük míg aranybarna és ropogós nem lesz – ez mintegy 40-45 perc.
Közben készítsük el az avokádó krémet: pucoljuk meg és egy villával zúzzuk össze egy tálban az avokádót. Tegyük hozzá a tejfölt, locsoljuk meg a citromléval, keverjük bele a zúzott fokhagymát. Keverjük össze, sózzuk és borsozzuk és a végén szórjuk meg a metélőhagymával.
Ha elkészültek a burgonyaszellemek megkenhetjük a szemét, hogy hasonlítson a fotóhoz piros paprika krémmel.
Fehérrépából is lehet szellemeket csinálni, ezek nekünk nem igazán sikerültek, a receptet ITT találod hozzá, hátha te ügyesebb leszel.
Fotó és forrás: ITT
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.