Ahogy a fiúknál, úgy a lányoknál is számtalan ok van, ebből én is kiragadtam a nyolc legjellemzőbbet. Mert anyának lenni mindig jó, egy kislánnyal viszont még rózsaszín is!

Miért élmény lányos anyának lenni?

Hercegnők. Azokon a napokon, amikor nem érezem magamban az életerőt, amikor már minden nyűgös és nem szeretem, azokon a napokon otthon a lányommal felvesszük a hercegnői tiarákat. Igen, én is! És abban porszívózom, vagy mosogatok vagy fürdőszobát takarítok, és sokkal jobb kedvem lesz tőle. Legyen minden nő hétköznap is hercegnő!

Shopping. Az egyik legjobb dolog a lányos anyaságban a szebbnél szebb és csajosabbnál csajosabb rucik. Bizony, bizony szinte minden kislány ruhán van vagy valami rózsaszín, vagy flitter, vagy valami csillogó, vagy fodor. Nagyon csajosak és csinik. Tudom, hogy vannak lányok akik ezt kevésbé értékelik, de nálunk egy kis rózsaszín mindig jöhet.

Csillogás. A hétköznapokba észrevétlenül csempészhető be egy kis csillámpor.  Olykor a szájfény csillogós, máskor a lányom pólója, vagy a cipőjén vagy egy kis csillag. Néha az anyukájaként úgy érzem, mintha egy mesevilágban élnénk, folyamos csillámporban.

Bogármentesség. Szerintem a fiús anyák pontosan tudják miről beszélek, csak pont a másik oldalról. Magam részéről ezért vagyok a leghálásabb, hogy lányos anya vagyok. Nincs bogár gyűjtés, megfigyelés, nincsenek csúszómászó utáni kutakodások, nincs kő gyűjtögetés a zsebemben. Mi lányok köszönjük szépen, ezeket inkább kint hagyjuk a természetben.

Vasárnap reggeli táncika. Bár nem kérdeztem erről fiús anyukákat, szerintem ez nem jellemző rájuk. Nálunk viszont amint megszólal a zene, bármikor is van az, nekiállunk ugrálni, táncolni a szoba közepén vagy akár a konyhában is. Egy jó kis latinos ritmus vasárnap délelőtt szinte már kötelező!

Barbie. Egyik nagy kedvencem a barbie-zás. Sajnos ahogy a lányom felnő egyre kevésbé köti le a babázás, de én változatlanul imádom. Mindent bepótolhatok amit gyerekként úgy éreztem nem kaptam meg. Vannak rucik, és barbie autó, egy hatalmas rózsaszín barbie ház. Lehet a babákat fésülgetni,  öltöztetni, komplett történeteket eljátszani. Valamint, nem utolsó sorban, barbie meséket nézni otthon vagy a moziban.

Sütis-fagyis beülős. Ez szerintem határozottan csajos program. Bár nyilván  minél kisebbek annál nehezebb őket az asztalnál tartani, mégis egy kis csajjal beülni valahová sütizni, fagyizni, kávézni (persze kávézni csak nekem szabad) lányos anyukákkal, könnyebben kivitelezhető program, mint egy folyton izgő- mozgó kisfiú anyukájaként.

Érzelmek. Igen a lányok sírnak. Ahogy a kisfiúk is sírnak. Csak ők kevesebbet és lehet, hogy otthon este az ágyban amikor senki nem látja csak Anya. Mi lányok viszont nagyjából bármikor elsírhatjuk magunkat, mert hát a lányok ilyenek. És egy jó kiadós sírás után máris vidámabbak és boldogabbak vagyunk, kijött minden feszültség és ha elérzékenyülünk egy kiskutyás youtube videón az sem baj, sírhatunk azon is, hiszen az is olyan lányos

Olvassa el ezt is: 8 ok, amiért élmény egy kisfiú édesanyjának lenni!
Fotó: Pixabay