
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legsúlyosabb, globális társadalmi problémája. Egyre több kiváló kezdeményezés foglalkozik azzal, hogy mi, magánemberként, hogyan tehetünk azért, hogy ne kerüljön a szemétbe értékes, fogyasztható élelmiszer. Nagyon fontos a személyes felelősségünk felismerése, hiszen az élelmiszerpazarlás harmada a háztartásokban történik.
Ugyanakkor az élelmiszerlánc korábbi szakaszaiban is előfordul, hogy valamilyen emberi fogyasztásra kitűnően alkalmas, tápanyagokban gazdag melléktermék hulladékként végzi – mert az adott helyzetben egyszerűen felesleges, újrahasznosítása, revitalizációja pedig nem megoldott.
Vagyis, így volt ez egészen addig, amíg meg nem jelent a színen a TransFoodMission.
A TransFoodMission Ételmentő Granolája a sörgyártás során keletkező melléktermék, a sörtörköly felhasználásával válik csak igazán ropogóssá és tápanyagban gazdaggá. A márka ezzel a termékkel debütál a hazai piacon – és van még néhány ételmentő ötlet a tarsolyukban.
Május 26-án, 9 és 16 óra között a budapesti Campden BRI kutatóintézetben nyílik lehetőség az érdeklődők számára, hogy megkóstolják a terméket. Granola fogyasztók számára különösen ajánlott a részvétel, hiszen észrevételeik alapján még módosítható a termék végleges formája – hogy az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem a lehető legfinomabb legyen!
(Fontos! A kóstoláson várandós és szoptató édesanyák, valamint ételallergiások sajnos nem vehetnek részt!
Fontos 2! A termék piaci forgalomban még nem kapható, ezért a kóstoláson nemhogy vásárlási kötelezettség, sajnos lehetőség sem lesz!)
Kép: TransFoodMission
Van gondolatod, tapasztalatod a témában? Írd meg a véleményed vagy történeted a Facebook-oldalunkon – kíváncsiak vagyunk, te hogyan látod!
Ha úgy érzed, másnak is adhat ez a cikk valamit, oszd meg bátran – egy jó gondolat néha messzebb gyűrűzik, mint hinnénk.
Támogass bennünket, hívj meg egy kávéra.
Olvasd el az Adatkezelési tájékoztató-t.